Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 13. septembra

13.09.2017 19:44 | Tlačové správy | RVR

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu

- uložila sankciu – odňatie frekvencií vysielateľovi Best FM Media spol. s r.o. (programová služba Rádio Best FM) za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR v súvislosti s tým, že v dňoch 20. 4. 2017 a 24. 7. 2017 nevyužíval frekvenciu 89,6 MHz Prievidza a v dňoch 11. 4. 2017 a 31. 7. 2017 nevyužíval frekvenciu 92,4 MHz Martin na účely, na ktoré mu boli pridelené;

- uložila sankciu – pokutu 7 000 eur vysielateľovi MAC TV, s. r. o. (programová služba JOJ) za porušenie § 20 ods. 3 ZVR (ochrana maloletých - JSO) v súvislosti s vysielaním programu Ako som prežil dňa 3. 3. 2017 o cca 9:40 hod, ktorý označil ako nevhodné pre maloletých divákov do 12 rokov napriek obsahu, ktorý podmieňuje jeho klasifikáciu ako nevhodného pre maloletých divákov do 15 rokov;

- uložila sankciu – pokutu 7 000 eur vysielateľovi MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s.r.o. (programová služba DAJTO) za porušenie § 20 ods. 3 ZVR (ochrana maloletých - JSO) v súvislosti s vysielaním programu 112 dňa 5. 2. 2017 o cca 8:31, 9:32, 10:03 a 10:25 hod a dňa 19. 2. 2017 o cca 5:58, 6:28, 6:59 a 9:32 hod, ktoré označil ako nevhodné pre maloletých divákov do 12 rokov napriek obsahu, ktorý podmieňuje ich klasifikáciu ako nevhodných pre maloletých divákov do 15 rokov;

- uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s.r.o. (programová služba TV MARKÍZA) za porušenie § 16 ods. 3 písm. b) ZVR (objektívnosť a nestrannosť spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovanie názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru) v súvislosti s vysielaním príspevku Kritika do vlastných radov v programe Televízne noviny dňa 24. 2. 2017;

- uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska (programová služba Jednotka) za porušenie § 16 ods. 3 písm. b) ZVR (objektívnosť a nestrannosť spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovanie názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru) v súvislosti s vysielaním príspevku informujúceho o kritike dvojakého života niektorých členov cirkvi pápežom Františkom v programe Správy RTVS dňa 24. 2. 2017;

- začala správne konanie voči vysielateľovi MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o. (programová služba TV MARKÍZA) vo veci možného porušenia § 20 ods. 3 ZVR (ochrana maloletých - JSO) v súvislosti s tým, že dňa 14. 7. 2017 o cca 19:00 hod odvysielal príspevok Najnebezpečnejšie letiská v programe Televízne noviny bez slovného upozornenia na nevhodnosť nasledujúcich záberov;

- začala správne konanie voči vysielateľovi MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o. (programová služba TV MARKÍZA) vo veci možného porušenia § 16 ods. 2 písm. b) ZVR (vysielanie audiovizuálnych diel v čase a za podmienok dohodnutých s nositeľmi práv k týmto dielam) v súvislosti s vysielaním programu Kobra 11 – Koniec sveta dňa 21. 7. 2017;

- začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV s. r. o. (programová služba JOJ) vo veci možného porušenia § 20 ods. 3 ZVR (ochrana maloletých - JSO) v súvislosti s vysielaním programu Aféry dňa 3. 8. 2017 o cca 7:35 hod, ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov;

- začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV, s. r. o. (programová služba JOJ) vo veci možného porušenia § 16 ods. 3 písm. l) ZVR v súvislosti s tým, že nedodal Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programu Noviny zo dňa 9. 7. 2017;

- začala správne konanie voči vysielateľovi RÁDIO KISS, s.r.o.(programová služba Rádio Kiss) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. b) ZVR z dôvodu možného nevyužívania frekvencií 95,9 MHz Snina – Sčobík a 97,8 MHz Stropkov, na účely ktoré boli pridelené;

- uznala za neopodstatnené 7 sťažností resp. ich časti.

Služba otta teraz dostupná aj pre iOS

Od soboty 14.7.2018 si môžu zákazníci nájsť online službu otta už aj cez App Store. Aplikácia je tak zadarmo dostupná aj pre zariadenia s operačným systémom iOS.

Kaspersky Lab pre východnú Európu má novú členku marketingového tímu

Tím spoločnosti Kaspersky Lab posilní Zorana Jurić na pozícii senior marketingovej manažérky pre východnú Európu.

Hotely majú tajné izby, o ktorých vám nehovoria

Hotel Blue Lagoon leží napoly schovaný v drsnej krajine pri Reykjavíku. Otvorený bol síce ešte len pred tromi mesiacmi, ale už teraz sa svojím geotermálne vyhrievaným bazénom a oknami od stropu až k podlahe s výhľadom na kusy lávy patrí k vyhľadávaným luxusným miestam v Európe.

Luxusná firma Burberry zničila tovar za milióny, nechce zlacňovať

Britský výrobca luxusného módneho tovaru Burberry vlani zlikvidoval nepredané oblečenie, doplnky a parfumy za 28,6 milióna libier. Aby zachoval exkluzivitu značky, nechal tovar radšej spáliť, než by ich zlacnel, informoval server BBC.

V auguste štartuje nová Orange Sport TV, chystá sa aj Orange Sport 2, 3 a 4

Už o pár týždňov 15. augusta odštartuje nová televízna stanica Orange Sport spoločnosti Orange.

Sesterský projekt Denníka N bude Nový deník, oznámil dátum štartu a zloženie redakcie

Sesterský projekt Denníka N v Česku má už názov, bude sa volať Nový deník.

Zuckerberg: Facebook má jasné dôkazy o ruskom zasahovaní

Spoločnosť Facebook má "úplne jasné" dôkazy o tom, že Rusko sa pokúšalo miešať do amerických prezidentských volieb.

Britský spevák vysúdil od BBC odškodné za narušenie súkromia

Britský spevák Cliff Richard vysúdil od BBC a polície odškodné v celkovej výške 210.000 libier za narušenie práva na súkromie.

Vydavateľstvo Penty v ČR kúpilo časopis Receptář vrátane webu

Vydavatelství Vltava Labe Media koupilo od společnosti Tarsago nejprodávanější tuzemský hobby magazín Receptář.

Mladí thajskí futbalisti odpovedali na otázky novinárov na špeciálnej tlačovke

Médiá špekulujú, že chlapci strávia krátky čas ako mnísi v budhistickom chráme.