Lidl pridáva k tematickým týždňom novinku - Vyrobené na Slovensku

Spoločnosť Lidl pozorne sleduje a vníma silnejúci dopyt slovenských zákazníkov po lokálnych potravinách, a preto prichádza s novinkou v rámci tradičných a obľúbených tematických týždňov.

Od 2. októbra zaraďuje do ponuky týždeň „Vyrobené na Slovensku", v ktorom obohatí v sortimente ponuku slovenských produktov. „Zároveň dávame týmto spôsobom príležitosť novým dodávateľom, ktorí doteraz nemali možnosť s nami spolupracovať. Pri našom objeme predaja vieme totiž slovenským výrobcom ponúknuť zaujímavý priestor tak v našej stálej, ako aj akčnej ponuke," hovorí Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie Lidl Slovenská republika.
V bohatej ponuke nebudú chýbať produkty ktoré sú pre Slovensko typické – napríklad smotana, zakysanka, bryndza, syry, polooštiepok , treska v majonéze, držkový guláš, halušky, med. Pri výbere produktov sa Lidl zameral aj na aktuálnu tému podpory kvalitných slovenských mliečnych produktov a tiež čerstvého ovocia a zeleniny, za výhodnejšie ceny ako sú bežné ceny u iných predajcov .
V súlade s trendom zvyšovania podielu slovenských výrobkov sa zákazníci môžu tešiť na pravidelné akčné ponuky produktov od domácich výrobcov. Počet slovenských dodávateľov v sieti Lidl narástol oproti poslednému porovnávanému obdobiu o viac ako 13%.
Spoločnosť navyše ponúka slovenským dodávateľom možnosť predávať svoje výrobky v iných krajinách kde Lidl pôsobí. „V obchodnom roku 2016 sa celkovo 43 slovenským dodávateľom podarilo umiestniť svoje produkty pod našimi privátnymi značkami na pultoch predajní v desiatich európskych krajinách. Hodnota vyvezených tovarov bola v minulom obchodnom roku 37,5 milióna eur. Slovenské firmy takýmto spôsobom najviac exportovali do Česka, Maďarska, Litvy a Poľska, ich produkty sa však objavili napríklad aj v Nemecku, Chorvátsku či Slovinsku. Prostredníctvom Lidla môžu napríklad maďarskí zákazníci spoznať bryndzu či tofu zo Slovenska, Bulhari môžu vychutnávať syr nivového typu a Česi pološtiepok či sumčeka afrického. Medzi najväčších vývozcov patria spoločnosti AGRO TAMI, Tatranská mliekareň, SHP Harmanec, Stepanow a Metsa Tissue," dodáva T. Bezák.