EUrópska Pohoda 2014 Ilustračné foto Rádio_FM

EUrópska Pohoda 2014

09.07.2014 13:12 | Tlačové správy | EK v SR

Od 10. do 12. júla 2014 sa opäť otvoria brány najväčšieho slovenského letného festivalu Pohoda a s ním aj náš EUrópa stage.

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku je už po šiesty krát partnerom festivalu Bažant Pohoda. V našom stane – EUrópa stage – sa môžete tešiť na koncerty populárnych hudobných skupín, divadelné predstavenia a v neposlednom rade na zaujímavé debaty.

EUrópa sa otvára už vo štvrtok 10. júla, kde od 19.00 vystúpia tri skvelé speváčky Katarzia (SK), Lucy Rose (VB), a Juana Molina (AR).

Počas festivalu v EUrópe sa uskutočnia štyri podujatia pod hlavičkou Café Európa. V piatok aj v sobotu o 12:00 sa môžete tešiť na prednášky v TED štýle, ktoré sme pripravili v spolupráci s TEDxBratislava. Rovnako po oba tieto dni sa uskutočnia diskusie moderované Štefanom Hríbom. V piatok uvidíte špeciálne prekvapenie festivalu a v sobotu debatu o novembri ́89, na ktorej vystúpia Fedor Gál a Michal Kaščák. (viac detailov o v tabuľke nižšie).

EUrópa stage bude hostiť aj dve divadlá – Elledance v piatok a GUnaGU v sobotu doobeda.

Počas celého podujatia už tradične nebude chýbať ani Európske informačné centrum.

Návštevníci tu nájdu vedomostné a jazykové súťaže o super ceny, koleso šťastia, európske mega-puzzle, balónové bitky, interaktívnu plazmu a samozrejme množstvo informácií o EÚ.

Tento rok na Pohode znova nájdete aj stan európskej iniciatívy Mládež v pohybe. Mladí ľudia sa tu dozvedia o tom, ako využiť európske peniaze na štúdium, stáž alebo dobrovoľnícke aktivity v zahraničí. Budú tu tak isto vedomostné súťaže o super ceny, diskusie, prezentácie a výmeny názorov a mnoho iného.

"Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku organizuje počas roka desiatky podujatí. EUrópa stage na Pohode má medzi nimi naozaj špeciálne postavenie. Sme radi, že Európska komisia je už po šiesty krát partnerom tohto skvelého európskeho festivalu. Aj tento rok sme návštevníkom pripravili veľké množstvo rôznych akcií, či už v EUrópa stage, Európskom informačnom centre alebo v informačnom stane Mládeže v pohybe. Tešíme sa na Vás na trenčianskom letisku!", povedal Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

1. Bödör, ktorého chcela NAKA zadržať v prípade Kuciakovej vraždy, sa údajne tiež podieľal na sledovaní novinárov

Národná kriminálna agentúra (NAKA) podozrieva v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej nitrianskeho podnikateľa a syna majiteľa SBS Bonul Norberta Bödöra.

Peter Sagan a jeho svet

2. Peter Sagan a jeho svet

Ak máte radi cyklistiku, alebo obdivujete či milujete Peťa Sagana, toto si musíte prečítať. S úprimnosťou a humorom preňho typickým ponúka kniha portrét muža, ktorý rozžiaril svet profesionálnej cyklistiky.

Spoločnosť Heineken Slovensko mení agentúry

3. Spoločnosť Heineken Slovensko mení agentúry

Spoločnosť Heineken Slovensko ohlásila dve zmeny spolupráci s agentúrami.

4. Ďurkovič zmenil názor, už s vedením RTVS nemá problém a súhlasí aj s tým, že Reportéri pracovali slobodne

Redaktor Reportérov Ladislav Ďurkovič minulý týždeň zverejnil status, v ktorom sa sťažoval, že nemá s RTVS novú zmluvu ani prísľub a že hoci chce, nemôže pracovať.

Zomrela dlhoročná televízna a rozhlasová redaktorka

5. Zomrela dlhoročná televízna a rozhlasová redaktorka

RTVS informuje o úmrtí bývalej dlhoročnej rozhlasovej a televíznej redaktorky Uršuly Szabadošovej.

6. Zverejnili najčastejšie počúvané piesne 20. storočia na webe, vedie Bohemian Rhapsody

Rocková balada Bohemian Rhapsody od britskej skupiny Queen je najčastejšie počúvanou piesňou 20. storočia na internete.

Osobnosťou roka časopisu Time sú novinári na čele s Chášukdžím

7. Osobnosťou roka časopisu Time sú novinári na čele s Chášukdžím

Osobnosťou roka časopisu Time sa tento rok stali novinári, ktorí sa podľa denníka postavili za pravdu a zasadili sa o fakty.

Memoáre Obamovej trhajú rekordy, autorka mieri do Európy

8. Memoáre Obamovej trhajú rekordy, autorka mieri do Európy

Autobiografia bývalej americkej prvej dámy Michelle Obamovej má na americkom trhu mimoriadny úspech a patrí k najpredávanejším titulom memoárovej literatúry.

Vo Večeri s Havranom bude Timothy Snyder a ďalší exkluzívni hostia

9. Vo Večeri s Havranom bude Timothy Snyder a ďalší exkluzívni hostia

V utorok večer RTVS prinesie špeciálne vydanie diskusnej relácie so zahraničnými hosťami.

4ka prináša najrýchlejšie dáta už aj v Rakúsku

10. 4ka prináša najrýchlejšie dáta už aj v Rakúsku

Rýchle 4G dáta rovnako doma aj v zahraničí. Táto vízia sa v prípade operátora 4ka stáva skutočnosťou. Odteraz je totiž možné používať rýchly LTE roaming aj u našich susedov.