Slováci rozhodli: Jednotkou v čerstvosti je Lidl!

18.06.2015 14:58 | Tlačové správy | Lidl

V reprezentatívnom prieskume „Vnímanie čerstvosti potravín", ktorý v máji 2015 realizovala agentúra TNS, zvolili Slováci Lidl za jednotku v čerstvosti.

Zo všetkých strán dnes počúvate o čerstvosti potravín, čo to však skutočne znamená? Slovensko pozná správnu odpoveď: Lidl. V reprezentatívnom prieskume „Vnímanie čerstvosti potravín", ktorý v máji 2015 realizovala agentúra TNS, si Slováci zvolili Lidl za najčerstvejší reťazec. A čo znamená čerstvosť pre nás? Úplne všetko! Čo je tajomstvom nášho úspechu?

O čerstvosti za nás hovoria naše produkty, experti a čo je najdôležitejšie – vy. Väčšina z vás priradila k Lidlu spomedzi všetkých reťazcov v prieskume tieto výroky:
• „Sortiment je bohatý, ale nie príliš široký, a preto sa tu tovar rýchlo točí. Keďže sa rýchlo predáva je stále čerstvý."
• „Vždy tu nájdem len čerstvé potraviny."
• „Nikdy som nepočul/a, že by mal problémy s čerstvosťou."
• „Tento reťazec ponúka najčerstvejšie potraviny."

Každý deň pre vás vozíme viac ako 3 000 000 výrobkov a vy sa každý deň môžete tešiť z ich čerstvosti. U nás navyše nájdete iba to, čo naozaj potrebujete. To, že vďaka tomu ušetríte pri každom nákupe až 15 minút v porovnaní s inými supermarketmi, už viete. Optimálne nastavená šírka sortimentu je však dôležitá aj z pohľadu čerstvosti. Z každého výrobku z našej stálej ponuky totiž predáme v priemere 650 000 kusov ročne. Neležia teda dlho v regáloch a vďaka tomu si ich čerstvosť vychutnávate u vás doma.

Rovnako ako príprava výnimočného jedla, aj starostlivosť o čerstvosť pozostáva z mnohých dôkladných krokov. A ak všetko spravíte správne, výsledok stojí za to. "Viem, že v Lidli vždy nájdem teplé, chrumkavé a voňavé pečivo a vždy si vyberiem do svojich receptov čerstvú zeleninu a bylinky," povedal šéfkuchár Marcel Ihnačák. Ku kolegovi z Kuchyne Lidla sa pridal aj Roman Paulus: „Mäso si z Lidla vďaka baleniu v ochrannej atmosfére lepšie zachováva svoju čerstvosť. Pripravte si z neho skvelé jedlá na váš stôl!" Čerstvosť produktov je prvoradá aj pre Adrianu Polákovú: „Z čerstvého ovocia a mliečnych výrobkov z Lidla upečiete koláče, ktoré budú určite všetkým chutiť."

Čerstvosť sa začína výberom kvalitných a spoľahlivých dodávateľov. Najnovšie technológie a kvalitné suroviny v spojení s osvedčenými postupmi zabezpečenia čerstvosti sú dôležitým kúskom skladačky. Ďalším prvkom, ktorý zabezpečuje, aby sa na pulty predajní dostali iba čerstvé produkty, sú naše centrálne sklady. Dôkladne kontrolujeme, či dodané výrobky majú správnu teplotu a spĺňajú naše prísne požiadavky na kvalitu. Naše sklady sú dômyselne navrhnuté tak, aby v nich bolo možné uskladňovať rozličné druhy výrobkov. Rôzne kategórie potravín totiž vyžadujú špecifické podmienky. Teplotný reťazec je pre nás mimoriadne dôležitý aj počas prepravy potravín do predajní. Dávame si záležať na tom, aby sa do regálov dostali len tie výrobky, ktoré sa počas celého transportu a pobytu v centrálnom sklade nachádzali v optimálnom teplotnom rozpätí.

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.