Stanovisko islamskej nadácie k vyhláseniu premiéra o monitorovaní „každého jedného muslima“ na TA3

 

 

„Monitorujeme každého jedného muslima, ktorý sa nachádza na území SR," povedal dnes v diskusnej relácii TA3 V politike predseda vlády Slovenskej republiky Róbert Fico. Poukazoval tým na opatrenia jeho vlády po piatkových teroristických útokoch v Paríži.

Nepovedal, že monitorujú každého radikála, ani každého extrémistu. Povedal, že monitorujú každého jedného muslima. Naznačil, že časť občanov jeho vlastného štátu predstavuje hrozbu. Nie po rozhodnutí súdu, ani na základe obvinenia polície, ale preto, že majú iné vierovyznanie.

Premiér verejne zbúral mýtus o Slovensku ako o demokratickej a slobodnej krajine. Veľký Brat vás sleduje, odkázal slovenským občanom Róbert Fico. Nateraz nie všetkých. Tentokrát sa rozhodol „posvietiť si" len na muslimov. Zajtra to môže byť iná náboženská, politická či názorová skupina. Skôr či neskôr môže prísť na každého.

Pýtame sa preto, či zostane len pri monitorovaní, alebo sa máme pripraviť aj na povinné nosenie „zeleného polmesiaca" inšpirovaného žltou hviezdou, ktorú museli nosiť v temných časoch slovenských dejín príslušníci inej „monitorovanej" náboženskej skupiny.