Print this page

Michal Havran napísal román Analfabet Foto: Archív M.H.

Moderátor a publicista Michal Havran napísal knihu s názvom Analfabet, ktorá výjde vo vydavateľstve Marenčin PT v najbližších dňoch.

Kniha Analfabet je junkieteologickým príbehom o interpretáciách a tajnom meste na Dunaji bez milostnej zápletky. Postavy sa dostávajú zo starého cintorína po stopách jazyka a zločinu do Petrohradu, aby sa mohli pozrieť z diaľky na Strednú Európu. V knihe nájdete odpovede na otázky: Ako súvisia sklady kníh s heroínom? Prečo sa v Bratislave objavili potomkovia balkánskych kúzelníkov a operátori magických zrkadiel?" píše o knihe vydavateľstvo.

Havran je spoluautorom knihy Kandidát - Denníky z odpočúvania a pod názvom Besnota mu knižne vyšli viaceré texty a eseje publikované v denníku SME.

Analfabet je jeho prvý vlastný román.

"Román Analfabet som začal písať pred pár rokmi. S vynútenými pauzami, medzi školami a prácami, písaval som ho na najnepravdepodobnejších miestach, v kuchyniach na žúroch, v campoch pri Atlantiku, v lietadlách, v zápchach na diaľniciach. Je venovaný všetkým, čo neprežili 90' roky, kamarátom a kamarátkam, čo ostali, ľuďom, čo z Bratislavy odišli a vrátili sa do nej, nechali sa ňou ničiť a pestovať," napísal o knihe Michal Havran.

Michal Havran študoval klasickú literatúru a jazyky v Bratislave a protestantskú teológiu vo Francúzsku. Založil portál jetotak.sk, je spoluautorom filmu Kandidát. V RTVS má diskusnú reláciu Večera s Havranom a publikuje komentáre vo viacerých médiách.