Print this page

Nova vyhrala na Slovensku súd nad operátorom Foto: Nova

Okresný súd v Trenčíne vyhovel v plnom rozsahu žalobe spoločnosti CET 21, ktorá vlastní licenciu na vysielanie televízií zo skupiny Nova, a uložil žalovanému operátorovi zdržať sa akéhokoľvek šírenia programu stanice TV Nova a ďalších voľne šírených staníc skupiny.

 


O výsledku súdu informuje v tlačovej správe vysielateľ.

 

Podľa informácií Omédiách.com CET 21 žalovala spoločnosť SAT-TV so sídlom v Trenčíne. Ide o prvé finálne právoplatné rozhodnutie súdu, ktorým bola jednoznačne preukázaná nezákonnosť konania žalovaného, tvrdí vysielateľ.

Súd súčasne žalovanému uložil odstrániť všetky informácie o šírení a dostupnosti programov skupiny Nova. Odporca má zároveň povinnosť poskytnúť spoločnosti CET 21 informácie o spôsobe príjmu signálu príslušných televíznych staníc. Všetky náklady konania je povinný uhradiť žalovaný.

Odporúčame aj: Nova sa dohodla na vypínaní svojich staníc na Slovensku

„Výsledky súdnych pojednávaní potvrdzujú neoprávnenosť šírenia našich kanálov, ku ktorému sme nedali súhlas. Naďalej pokračujeme v rovnakých krokoch a slovenským divákom ponúkame ich obľúbený obsah v rámci medzinárodnej stanice NOVA International, ktorú si možno obstarať aj v kombinácii so športovými stanicami NOVA Šport 1 a 2," uvádza Petr Horák, zástupca riaditeľa sekcie nových médií a diverzifikácie skupiny Nova.

„Samozrejme, že právne som sa nemohol a ani neobhájil. Šírenie týchto programov podľa našej legislatívy je nezákonné. Morálna stránka je ale iná. TV Nova potrebuje expandovať na slovenský trh s jedným brakom, ktorý sa volá Nova International, a za ktorý chcú od operátorov nehorázne peniaze. Zvažujem vyradiť z ponuky aj program Nova Sport, ktorý šírim oficiálne," komentoval výsledok súdu pre Omédiách.com majiteľ spoločnosti TV-SAT Ján Gregor.