Print this page

RTVS odvysiela nového Winnetua Foto: RTL/Betafilm

RTVS len 24 hodín po svetovej premiére v nemeckej RTL odvysiela na Jednotke prvú časť novej filmovej série na motívy románov Karla Maya Winnetou.

 


Voľné spracovanie príbehov o nemeckom prisťahovalcovi a náčelníkovi indiánskeho kmeňa Apačov prichádza po 53 rokoch od natočenia prvého filmového spracovania knihy Karla Maya v roku 1963. Aj tentokrát sa časť zo scén natáčala v Chorvátsku a ďalšia časť v nemeckom v Severnom Porýní-Vestfálsku.
Old Shatterhanda si po zahral Wotan Wilke Möhring, známy ako komisár v seriáli Miesto činu. Winnetoua albánsky herec Nik Xhelilaj.

 

RTVS do projektu vstúpila hlavne kvôli tomu, že s projektom môže osloviť nielen tých, ktorí si pamätajú starý seriál alebo knihu, ale aj mladšieho diváka.

Foto: RTL/Betafilm

O čom bude nový Winnetou?

Mladý nemecký inžinier Karl May pricestuje do Ameriky s cieľom pomôcť v rozvoji a výstavbe americkej železnice. Čoskoro však zistí, že okrem takých ako on pricestovalo do Nového sveta aj veľa ziskuchtivých neprajníkov a uvedomuje si, že ich nenásytnosť a neúcta k nej narúša životy pôvodných obyvateľov.

Karl dostane za úlohu preskúmať pozemok, ktorý patrí indiánskemu kmeňu Apačov. Pri výjazde do prérie na neho Apači zaútočia. Zraneného ho zajme syn náčelníka Winnetou. Karla vylieči Winnetouova krásna sestra Nšo Či, do ktorej sa zamiluje. Postupne si získava dôveru a rešpekt pôvodných obyvateľov amerického kontinentu, ktorí ho nevolajú inak ako „Old Shatterhand".
Old Shatterhand sa s Winnetouom vydávajú na dlhú a náročnú cestu uzmierovania pôvodných obyvateľov a novousadlíkov, ale tí medzi sebou zvádzajú stále intenzívnejšie boje. Každé dobrodružstvo medzi nimi prehĺbi puto priateľstva.

Vysielanie nového Winnetoua na Jednotke:

Prvá časť Nový svet (26. decembra o 20:25)
Druhá časť Tajomstvo strieborného jazera (28. decembra o 20:25)
Tretia časť Posledný boj (30. decembra o 20:25)