Print this page

Markíza dostala za reklamu na lieky pokutu 36 tisíc eur

JOJ dostala pokutu za veľa reklamy vo vysielaní, TA3 za hlasnú reklamu. 

 

 

Televízia Markíza dostala pokutu za reklamu na lieky vo výške 46,5 tisíc  36 509 eur. (RVR vydala dodatočne opravu Tlačovej správy). Je to sankcia za desať reklamných šotov na lieky, ktoré boli odvysielané na Markíze a Doma od konca roka 2010 do 2011. Sankciu už raz rada Markíze udelila, televízia sa odvolala na Najvyššom súde a ten vrátil vec na opätovné rozhodovanie. Podľa rady televízia neodvysielala pri reklame jednoznačnú a zrozumiteľnú výzva na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku, ako to ukladá zákon.

Päť tisíc eur dostala na včerajšom zasadnutí rady aj TV JOJ za prekročenie povoleného limitu prerušovania programu reklamou. A to v prípade filmu Hvězda zvaná Pelyněk z augusta minulého roka. Film bol počas hodiny prerušený štyrikrát v časovom rozsahu vyššom ako povolených 12 minút. Ďalších 1 500 eur dostala JOJ za nedodanie súvislého záznamu programu Špeciálne extrémne rodiny zo septembra minulého roka.

Symbolických 100 eur dostala DIGI SLOVAKIA za to, že niekoľko dní v októbri minulého roka poskytoval retransmisiu programových služieb NOVA a Prima family prostredníctvom satelitu – služba DIGI TV bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov.

A televízia TA3 dostala upozornenie na porušenie zákona za prekročenie povolenej intenzity reklamy.