Print this page

Viete prví: Nová televízia JOJ sa volá WAU, prinášame podrobnosti Foto: JOJ

Nová televízia zo skupiny JOJ bude vysielať prevažne seriály, filmy ale hlavne lifestyl. Bude mať aj publicistiku a spravodajstvo, ale výrazne menej.

 

Aktualizácia:  Nová tretia televízia zo skupiny JOJ sa volá Wau. Bude zameraná hlavne na lifestyl. Spoločnosť MAC TV dnes požiadala Radu pre vysielanie a retransmisiu o licenciu na celoplošnú programovú službu, povedala pre Omédiách.com hovorkyňa rady Lucia Jelčová.

Až tri štvrtiny  ponuky novej televízie budú tvoriť dramatické programy (seriály, filmy a podobne). Publicistika bude mať len minimálny priestor - približne 6 percent, politická publicistika len 0,4 percenta. Zvyšok budú zábavné (4,4) a spravodajské relácie (3,6%). Televízia bude vysielať digitálne. Najbližšie rokovanie rady je na budúci týždeň, je možné, že sa žiadosť o novú televíziu dostane do programu.

Štart novej stanice zo skupiny JOJ Media House je podľa informácii Omédiách.com naplánovaný na apríl 2013.

 Pôvodná správa:

Generálny riaditeľ JOJ František Borovský oznámil, že tretia televízia už nebude spravodajská, ako avizoval pôvodne.

„Tretia stanica JOJ GROUP nebude spravodajská. Lifestyle si však ponechá," oznámil dnes na sociálnej sieti František Borovský.

JOJ plány s novou televíziou ohlásila už minulý rok. Vtedy Borovský oznámil, že nová stanica bude spravodajská, s tým, že programovú štruktúru budú tvoriť aj zahraničné a domáce dokumentárne programy, lifestyl a pravidelné diskusie venované politike, spoločenským aj minoritným témam. Nová televízia sa má orientovať na mužov a ženy v produktívnom veku.

Okrem toho sa v JOJ pripravujú aj na spustenie ďalšej - v poradí štvrtej televízie, tá odštartuje neskôr. TV JOJ vstúpila na televízny trh v marci 2002, stanica PLUS začala vysielať v októbri 2008.

Konkurenčná Markíza má už 4 programové služby – Markízu, Doma, Dajto a od utorka 25. februára TV Fooor. Pôvodne Markíza požiadala o licenciu na Cinema Markíza, až pri štarte použila názov TV Fooor, to isté môže s novou stanicou urobiť aj JOJ. 

Prečítajte si aj: Všetko o TV Fooor (program, ako ju naladiť a ďalšie)