Print this page

Inauguráciu pápeža vysielajú naživo štyri televízie

V utorok dopoludnia sa pozornosť médií bude opäť sústrediť na Vatikán, kde je inaugurácia novozvoleného pápeža Františka spojená so slávnostnou sv. omšou. Televízie menia program, viaceré prinesú inauguráciu naživo.

 

 

Kým JOJ pri odvolávaní a voľbe pápeža bola skôr alternatívou pre tých, ktorí nemali záujem o správy z Vatikánu, dnes nasadzuje mimoriadne už od 9:00 hodiny reláciu SLOVENSKO NAŽIVO s podtitulom Inaugurácia nového pápeža Františka I. Po odvysielaní priameho prenosu sv. omše prinesie špeciálne vydanie relácie zo štúdia. „Hosťami Jána Mečiara budú Milan Lach, prodekan Teologickej fakulty Trnavskej univerzity, Michal Hospodár, kňaz a predseda spolku Cyrila a Metoda, hovorca Košickej eparchie, analytik Vladimír Seman a reportér TV JOJ Samuel Migaľ," napísala televízia.

RTVS bude inauguráciu naživo vysielať od 9:30 hodiny na Dvojke. „Udalosti prispôsobí svoj predpoludňajší program aj Rádio Slovensko. Priamo z Vatikánu bude v Správach RTVS informovať aj vyslaný redaktor Jaroslav Barborák," povedal pre Omédiách.com hovorca RTVS.

Mimoriadne vysielanie chystá spravodajská TA3. Tá začne vysielať už skôr ako RTVS špeciálnym štúdiom od 9:15, pokračovať bude až do približne 12:30. "Po skončení sv. omše nasadíme opäť špeciálne Štúdio TA3 s hosťami. Budú informovať v živých vstupoch aj naši reportéri Martin Linhart a Eva Jánošíková priamo z Vatikánu. Vo svojich vstupoch budú mať ďalších hostí, anketky a pod.," oznámila televízia. V štúdiu budú aj hostia: bývalá veľvyslankyňa SR pri Svätej stolici Dagmar Babčanová, cirkevný redaktor Andrej Klapka, duchovný Cirkvi bratskej Daniel Pastirčák a jezuitský provinciál a hovorca Konferencie biskupov Slovenska Peter Bujko.

Inauguráciu bude prinášať aj TV Lux. Priamy prenos začína o 9 hodine.

Inauguráciu naživo bude vysielať aj ČT2 od 9:30 a aj TV Noe, ktorá začne vysielanie krátko po ôsmej.