Print this page

Rumuni vraj chcú predať slovenskú Digi TV

Rumunské médiá informujú, že materské konzorcium rokuje o predaji Digi TV na Slovensku, spomínajú ako kupcu aj UPC.

 

 

Rumunské konzorcium RCS & RDS, ktoré je na Slovensku a v ďalších okolitých krajinách prevádzkovateľom satelitnej televízie Digi TV, uvažuje o predaji káblovej televízie na Slovensku. Pred niekoľkými dňami o tom informoval rumunský denník Ziarul Financiar. Informáciu si všimol český web Digizone.cz.

Podľa denníka rokovania už prešli do fázy prieskumu. Potencionálnym vlastníkom spoločnosti Digi Slovakia by sa mohla stať napríklad spoločnosť UPC Slovakia, píšu. Zástupcovia RCS & RDS sa k týmto informáciám odmietli podľa Digizone.cz vyjadriť.

Rumunské konzorcium RCS & RDS prišlo na Slovensko v roku 2006. Prostredníctvom dcérskej spoločnosti Digi Slovakia sa zameriava na poskytovanie verejných telekomunikačných služieb prostredníctvom televíznych káblových rozvodov, digitálnej satelitnej televízie a internetu.

Požiadali sme o stanovisko Digi Slovakia, zatiaľ sa k informácii o predaji nevyjadrili.

"Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA má záujem o ďalšie akvizície káblových operátorov na Slovensku. Aktuálne rokujeme o možnosti ďalších akvizícii s niekoľkými spoločnosťami, o ktorých sa vyjadríme v prípade úspešného ukončenia rokovaní," neurčito odpovedal na otázku Omédiách.com, či rokujú o kúpe Digi Slovakia, hovorca UPC Jaroslav Kolár. V posledných rokoch UPC realizovala akvizície v Prešove, Vranove nad Topľou, v Starej a Novej Ľubovni, Košiciach či Rožňave.