Print this page

Skylink odpojí HD programy, odporúča vymeniť karty

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group 1. apríla odpojí HD programy od systému CryptoWorks.

 

 

Na začiatku apríla dôjde k odpojeniu zostávajúcich programov vysielaných vo vysokom rozlíšení HD od systému podmieneného prístupu CryptoWorks. Týka sa to 4 programov z balíčka Digital – ČT 1 HD, ČT sport HD, Prima Family HD a Nova HD.

Tieto programy tak zostávajú naďalej dostupné už iba zákazníkom Skylinku a CS Linku na kartách Irdeto / ICE.

Majiteľom dekódovacích kariet CryptoWorks doporučuje vymeniť si čo najskôr svoju pôvodnú kartu CryptoWorks za novú kartu Skylink Výmena M7.

"Odpojenie HD programov je ďalším dlhodobo plánovaným krokom v procese útlmu systému podmieneného prístupu CryptoWorks. Technická podpora CryptoWorks bola rozhodnutím jeho dodávateľa - spoločnosti Irdeto - na konci roku 2012 ukončená," informuje Skylink v tlačovej správe.

Kartu Skylink Výmena M7, v cene 13,90 € vr. DPH, je možné zakúpiť v predajniach satelitnej techniky, alebo objednať na dobierku v Zákazníckej zóne (poštovné hradí Skylink). Ďalšou možnosťou je objednanie niektorého zo základných balíčkov z ponuky Skylink na 6 alebo 12 mesiacov. "Majiteľom kariet CryptoWorks v tomto prípade zašleme kartu Skylink Výmena M7 zadarmo," informuje Skylink.

Typ dekódovacej karty je možné rozpoznať podľa jej sériového čísla. Karty CryptoWorks majú sériové číslo štrnásťmiestne, zatiaľ čo karty Irdeto / ICE majú sériové číslo jedenásťmiestne. Sériové číslo je umiestnené na dekódovacej karte pod čiarovým kódom.