Print this page

Mika chce vysielať OTO aj budúci rok

Pri výbere kategórii sme mierne favorizovali RTVS, pochválil sa šéf RTVS. S víťazom Merčiakom má ďalšie plány.

 

 


Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika dnes na Rade RTVS nešetril superlatívmi na adresu galavečera OTO. Pochválil sa víťazstvom RTVS v štyroch kategóriách, ale aj prítomnosťou tvárí rozhlasu a STV na prenose, spokojný bol aj so sledovanosťou. Program však hodnotiť podrobne nechcel.

Mika je presvedčený, že OTO patrí na verejnoprávnu obrazovku a chce, aby ho Slovenská televízia vysielala aj o rok." Ak pôjdeme do spolupráce, tak na príprave ankety budeme pracovať intenzívnejšie, už v skoršom období," dodal.

Mika povedal aj to, že sa aktívne zúčastňoval na rokovaniach v súvislosti s prípravou samotnej ankety a s vytvorením štruktúry jednotlivých kategórií. "Vznikli tam zmeny, ktoré mierne favorizujú samotnú STV, čo sa v praxi aj potvrdilo."

Tri ceny OTO získal komentátor STV Marcel Merčiak, ktorý za Miloslavy Zemkovej prešiel do externého prostredia. Mika ho povolal späť a urobil z neho šéfa športu. Na OTOvi získal aj absolútneho OTA. Mika chce jeho víťazstvo využiť. „Našou podstatnou úlohou je využiť takúto osobnosť, maximálne to využiť pre spoločný prospech a efekt RTVS."

Zaujímavosťou ankety bolo, že na začiatku organizátori zverejnili zoznam redaktorov a moderátorov, v ktorom sa ocitli aj takí, ktorí už v danom médiu minulý rok nepracovali, iní zas chýbali, niektorí boli v ankete viackrát a  v zozname sa napríklad ocitla redaktorka, ktorá sa vydala a mala už iné meno. Organizátori neskôr zoznam opravili.

V samotnom prenose bolo viacero organizačných lapsusov. Jedným z nich bolo napríklad to, že fotografia víťaza absolútneho OTA sa objavila na obrazovke skôr, ako ho vyhlásili.