Print this page

Z RTVS odchádza Lukáš Diko Foto: Archív L.D.

 Vedenie Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS sa výrazne mení.

 

 

Ako sme už dnes informovali na webe Omédiách.com generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník podpísal zmluvu s novým riaditeľom Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky Jurajom Rybanským.
Doterajší riaditeľ tejto sekcie Lukáš Diko z RTVS odchádza.

„Ďakujem za odvedenú prácu súčasnému riaditeľovi Lukášovi Dikovi a teším sa z toho, že RTVS prichádzajú posilniť skúsení profesionáli, ktorých kvality sa už otestovali v predchádzajúcom období a ktorí verejnoprávne spravodajstvo a publicistiku vnímajú ako najdôležitejšiu súčasť informačných tokov o verejnom dianí," povedal podľa tlačovej správy RTVS Rezník.

Odporúčame aj: Do RTVS prichádza aj Boris Chmel

Výhrady voči Lukášovi Dikovi mali posledný rok viacerí predstavitelia koalície, napríklad Anton Hrnko zo SNS po tom, ako Marián Kočner zverejnil diskreditačné informácie o viacerých redaktoroch RTVS.

Vtedajší šéf RTVS Václav Mika spôsob zverejnenia diskreditačných informácií odsúdil a zriadil vyšetrovaciu komisiu. Počas jej zisťovania Diko dočasne z RTVS na niekoľko mesiacov odišiel. Po tom, ako komisia nezistila porušenie interných zásad práce RTVS, sa do vedenia spravodajstva a publicistiky vrátil.

Diko sa k odchodu z RTVS nechcel vyjadriť.

Rybanský nastupuje do RTVS od 15. septembra a od 23. septembra nastupuje nový vedúci Odboru televízneho spravodajstva Boris Chmel.

„Napriek 5-ročnej prestávke som sa vždy cítil človekom verejnoprávnych médií, preto som sa rozhodol prijať túto výzvu. Urobím všetko pre to, aby si spravodajstvo RTVS naďalej zvyšovalo svoj kredit a bolo originálne, objektívne, vyvážené a hodnotné," konštatoval J. Rybanský. Ako riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS zároveň rokuje s ďalšími ľuďmi, ktorí by mohli posilniť spravodajský a publicistický tím.

Rybanský posledné roky pracoval na ministerstve životného prostredia a ministerstve hospodárstva s bývalými kolegami zo Slovenského rozhlasu Marošom Stanom a Michalom Dzurjaninom.

Juraj Rybanský pôsobil od roku 1995 v Slovenskom rozhlase ako redaktor Rádiožurnálu, kde prešiel všetkými pozíciami – od redaktora, moderátora až vedúceho vydania a následne sedem rokov viedol spravodajstvo. V rokoch 2006 až 2007 sa venoval parlamentnému spravodajstvu v agentúre SITA. V rokoch 2007 až 2012 bol vedúcim vydania Hlavných správ STV, dramaturgom Správ a komentárov ako aj diskusnej relácie O 5 minút 12. Od roku 2012 až do súčasnosti pracoval na komunikačných odboroch ministerstva životného prostredia a ministerstva hospodárstva.