Print this page

RTVS pripravila na Medzinárodný deň nepočujúcich špeciálny program Foto: RTVS

Tak ako predchádzajúce roky aj počas tohtoročného Medzinárodného dňa nepočujúcich RTVS odvysiela špeciálny program.

V nedeľu 24. septembra budú všetky relácie, filmy, diskusie i spravodajstvo na JEDNOTKE a DVOJKE od rána až do nočných hodín uvádzané so skrytými titulkami alebo s prekladom do slovenského posunkového jazyka.

„Je civilizačnou povinnosťou veľkých a silných pomáhať znevýhodneným, a preto túto našu aktivitu robíme so špeciálnou dávkou empatie," podotkol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Na JEDNOTKE bude napríklad v slovenskom posunkovom jazyku diskusná relácia O 5 minút 12, večerné Správy RTVS, Góly - body - sekundy aj Počasie. Nepočujúcim deťom sa bude o 8:25 venovať špeciálne vydanie Zázračného ateliéru. Deti sa v ňom vďaka pozvanému hosťovi bližšie dozvedia o posunkovom jazyku.

Medzinárodný deň si na DVOJKE o 11:15 pripomenie Televízny klub nepočujúcich. Jeho tvorcovia zašli na medzinárodný festival kultúry do Nórska a v Bergene navštívili centrum pre nepočujúcich, kde s jeho klientmi hovorili o ich živote, podmienkach, školstve a celkovom začlenení nórskych nepočujúcich do spoločnosti.

RTVS vysiela denne na DVOJKE v slovenskom posunkovom jazyku Správy RTVS o 20:00 a na záver vysielania hlavné Správy RTVS „N". Zároveň každú druhú sobotu predpoludním uvádza magazín Televízny klub nepočujúcich.