Print this page

Ku kritike zrušenia Reportérov sa na facebooku pridávajú aj redaktori spravodajstva Foto: RTVS

Šesť redaktorov Reportérov a ich šéf Pavol Fejer dnes zverejnili Otvorený list, v ktorom kritizujú rozhodnutie vedenia RTVS zrušiť reláciu Reportéri. Nesúhlasia ani so stanoviskom, v ktorom vedenie RTVS kritizovalo ich prácu.

 "To rozhodnutie nás zaskočilo, sklamalo a nesúhlasíme s ním," píšu v liste Rade RTVS. "Zdôrazňujeme pritom, že spomínané rozhodnutie nám generálny riaditeľ oznámil na vôbec prvom oficiálnom stretnutí s redakciou relácie Reportéri po svojom zvolení do funkcie. Súčasne sa ohradzujeme proti oficiálnemu stanovisku RTVS, ktoré sa týka dôvodov pozastavenia relácie. Medializované tvrdenia považujeme za nekorektné a faktami nepodložené." píšu redaktori Reportérov.

Dnes po zverejnení Otvoreného listu podporu Reportérom vyjadrili na facebooku s hashtagom #somReporterRTVS aj ďalší ľudia z RTVS, hlavne zo spravodajstva.

"Reportéri RTVS majú aj moju podporu," napísala redaktorka spravodajstva Zuzana Kovačič Hanzelová.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Prečo kritický list Reportérov nevošiel do servisu TASR?

„Investigatíva by mala byť neoddeliteľnou súčasťou verejnoprávnej služby. Podporujem iniciatívu Reportérov RTVS," napísal Michal Katuška, redaktor a moderátor televízneho spravodajstva. Iniciatívu verejne podporujú aj redaktori Matúš Jaco, Matúš David, Peter Valovič, Ján Žgravčak,  redaktorky Gabriela Kajtárová, Simona Blehová, Rozália Vlásková, Kristína Juričková, Lucia Osvaldová a ďalší.

O stanovisko sme požiadali vedenie RTVS. „Keďže otvorený list adresovali Rade RTVS, vedenie RTVS so svojím stanoviskom oboznámi najskôr Radu," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Proti zrušeniu Reportérov v RTVS vznikla iniciatíva, ktorú podpísali aj viacerí politici, novinári či umelci.
Prekvapenie z postupu Rezníka pri tejto relácii vyjadril minister kultúry Marek Maďarič.

Zrušenie Reportérov kritizuje aj medzinárodná novinárska organizácia Reportéri bez hraníc.