Print this page

Poslední Reportéri odvysielali rozsiahle ospravedlnenie Reprofoto RTVS

 O čom bolo posledné vydanie relácie Reportéri?

 

 

V pondelok večer RTVS odvysielala poslednýkrát reláciu Reportéri. Vedenie RTVS ohlásilo, že v súčasnej podobe končí.

Ako využili Reportéri poslednú možnosť prihovoriť sa divákom?

Obsahom relácie bola jediná reportáž, ktorú pripravila redaktorka Katarína Začková. Nebolo to žiadne veľké investigatívne odhalenie, ani žiadna ostrejšia téma, v ktorej by redaktori riešili závažnú politickú či inú korupciu.  Bol to občiansko-publicistický príspevok poukazujúci na neriešenie problému s dopravnou politikou v hlavnom meste.

Redaktorka  v nej upozornila, že počet áut v hlavnom meste stúpa, no nikto to nerieši. Oslovila mnoho zúčastnených, aj kritikov. Podľa reportáže mesto nemá autoritu, ktorá by riešila dopravný problém Bratislavy, Magistrát hlavného mesta Bratislava na otázky neodpovedal.

Na konci moderátor Pavol Fejer poďakoval divákom za priazeň a oznámil, že relácia končí: „To bolo druhé a nateraz aj posledné tohtoročné vysielanie našej relácie. Presne pred týždňom takto rozhodlo vedenie RTVS. Ďakujeme za doterajšiu priazeň a naďalej vám prajeme všetko dobré." 

Žiadna väčšia kritika z jeho strany na rozhodnutie šéfa RTVS vo vysielaní neodznela. Zúžil to len na: Dovidenia v lepších časoch."

Viac: Vedenie RTVS vysvetľuje, prečo náhle zrušili reláciu Reportéri

Na konci relácie odznelo na obrazovke neobvyklé rozsiahle ospravedlnenie. RTVS sa v ňom ospravedlnila za nesprávnu totožnosť osoby v reportáži z decembra minulého roka s názvom Pomalá spravodlivosť.

Reprofoto RTVS

Zvyčajne televízie vysielajú ospravedlnenie, keď tak rozhodne licenčná rada v správnom konaní. Toto ospravedlnenie s rozhodnutím rady nesúvisí. Rozhodla sa tak samotná RTVS.