Print this page

DNA pripravuje minisériu podľa knihy Trhlina od Jozefa Kariku Foto: Ikar

Na obrazovky sa dostane hororový príbeh o miznutí ľudí v pohorí Tribeč.


Televízia JOJ pripravuje televízne spracovanie knižného mysteriózneho bestselleru Trhlina od Jozefa Kariku. Výrobu trojdielnej minisérie majú na starosti tvorcovia kriminálneho seriálu Za sklom a filmu Čiara, vrátane režiséra Petra Bebjaka. Výroba Trhliny je v súčasnosti v plnom prúde, oznámila televízia.

 

O čom je kniha Trhliny od Jozefa Kariku?

Po vydaní mysteriózneho trileru Strach sa autorovi ozval človek, ktorý mu vyrozprával naozaj desivý príbeh. Jozef Karika jeho rozprávanie zaznamenal, mnohé tvrdenia overil, doplnil o vlastné zistenia a spracoval do knihy Trhlina. Na jej stránkach rozmotáva veľmi tajomný, tragický a hrôzostrašný prípad. Zároveň poodhaľuje jednu z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľné miznutie ľudí v pohorí Tribeč. Legenda, zámerná mystifikácia alebo desivá skutočnosť? Túto otázku si kladie aj autor, predkladá strhujúci hororový príbeh a necháva na čitateľovi, aby našiel odpoveď. Vypočujte si ukážku.

Kto sú hlavné postavy v minisérii:

Hlavnú postavu Igora si zahrá Matej Marušin, ktorý v súčasnosti pôsobí najmä ako divadelný herec. Ďalšiu dôležitú postavu stvárni mladý herec Tomáš Mischura. Objavil v seriáli Divoké kone, kde si zahral Zuzkinho manžela, Maroša Petricha. Okrem nich si v Trhline zahrá aj herec Jaroslav Mottl známy zo seriálu Odsúdené či z filmov Únos a Učiteľka.