Print this page

Bývalý basketbalista Bryant získal Oscara za sfilmovanú báseň Reprofoto youtube VersaceBoyEnt

Bývalý slávny basketbalista Kobe Bryant získal dva roky po konci kariéry ďalšiu trofej.

 

Za sfilmovanú báseň "Drahý basketbal", ktorú napísal práve pri lúčení sa so svojím milovaným športom, dostal v nedeľu Oscara v kategórii krátkometrážny animovaný film.

Päťnásobný víťaz NBA Bryant bol výkonným producentom šestiminutového filmu, ktorý vychádzal z jeho básne. Zlatú sošku prevzal od herca z Hviezdnych vojen Marka Hamilla a podelil sa o ňu s animátorom Glenom Keanom zo spoločnosti Disney.

"Toto je ešte lepšie ako vyhrať ligu. Je to šialené," hovoril v zákulisí Bryant. Pripomenul, že keď po ukončení kariéry tvrdil, že chce rozprávať príbehy, počul často posmešné komentáre. "Najťažšie je potlačiť ego a začať znovu. Musíte začať od základov," dodala bývalá hviezda Los Angeles Lakers.

Bryantovi bezprostredne po zisku Oscara gratulovali na sociálnych sieťach iní basketbaloví velikáni Magic Johnson, Bill Russell či Shaquille O'Neal. "Závidím," napísal bývalý Bryantov spoluhráč z Lakers O'Neal.

Tridsaťdeväťročný Bryant zlatú sošku zaradí do zbierky trofejí, kde sú okrem piatich prsteňov za víťazstvo v NBA dve zlaté olympijské medaily, dve ceny pre najlepšieho hráča play off či cena pre najužitočnejšieho hráča súťaže.

Oscara získal aj ďalší film so športovou tematikou "Ikaros", v ktorom vystupuje bývalý šéf moskovského antidopingového laboratória Grigorij Rodčenkov.