Print this page

Mimoriadne vysielanie zo zhromaždení plánuje len jedna televízia Foto: Omediach.com

Dnes v piatok o 17.00 h začne na Námestí SNP v Bratislave a mnohých ďalších mestách na Slovensku aj v zahraničí zhromaždenie pod názvom Postavme sa za slušné Slovensko.


Iniciátori zhromaždení žiadajú novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia s podozreniami z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin a dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov.

Organizátori avizujú, že zhromaždenia budú mať veľký rozsah a tomu sú aj prispôsobené bezpečnostné opatrenia, ktoré avizuje polícia.

Viac: Vo viacerých mestách budú demonštrácie za pád vlády a vyšetrenie vraždy

Prenos zo zhromaždení budú prinášať na facebooku aj na stránkach mnohé online médiá.

„V súvislosti s dnešnými pochodmi pripravuje Televízia TA3 živé vstupy z Bratislavy a zároveň budeme v spolupráci s regionálnymi pracovníkmi televízie TA3 mapovať dianie v ostatných mestách na Slovensku v ktorých budú prebiehať pochody,“ povedala pre Omédiách.com Darina Baranová z TA3.
RTVS nepripravuje mimoriadne vysielanie. „Budeme o pochodoch rozsiahlo informovať v pravidelných spravodajských reláciách tak v televíznej ako aj rozhlasovej časti,“ povedala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Podobné stanovisko poslala aj JOJ.

„Mimoriadne vysielanie neplánujeme, dianie budeme podrobne pokrývať v Prvých Televíznych novinách o 17:00, večerných Televíznych novinách o 19:00 a na našom spravodajskom portáli TVNoviny.sk,“ povedal PR manažér TV Markíza Lukáš Kočišek.