Print this page

Rezník: Slová Kňažka na OTOvi boli suterén. Suterén je niekde inde, odkazuje mu Kňažko Reprofoto RTVS

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník dnes na zasadnutí Rady RTVS kritizoval prejav Milana Kňažka, ktorý povedal na odovzdávaní cien OTO počas živého prenosu na Jednotke.

 

Práve Kňažko ako jediný vystúpil v živom vysielaní otvorene s podporou protestov proti vláde, pričom okrem iného navrhol aj niekoľko mien do zásadnej rekonštrukcie vlády: „Ja si myslím, že ministrom financií by sa mal stať Bašternák, ministrom vnútra Kočner a predsedníčka vlády by mala byť Trošková. Ja si myslím, že už niečo pochytila od premiéra, dúfajme, že pán premiér nepochytil nič od nej,“ povedal Kňažko na OTOvi.

Podrobnosti: Kňažko naživo na OTOvi: Ministrom financií by mal byť Bašternák, ministrom vnútra Kočner a premiérkou Trošková (+ VIDEO)

Rezník dnes na zasadnutí Rady RTVS povedal, že má problém s tromi vetami z prejavu, označil ich aj za sexistické. "To, čo povedal na podporu mladých ľudí, organizujúcich zhromaždenia Za slušné Slovensko, to bolo úplne v poriadku... Ale tie vety o tom, že kto čo chytil, to považujem za zneužitie verejnoprávneho priestoru, za úplný suterén a niečo, čo je nehodné Milana Kňažka," povedal Rezník, podľa ktorého také vety nepatria do prejavu pri uvádzaní do Siene slávy.

„Súhlasím, za normálnych okolností nie je obvyklé sa vyjadrovať v takomto programe k politickej situácii, ale my nie sme v normálnej situácii,“ povedal dnes Kňažko v reakcii na Rezníka pre Omédiách.com. „Nechcem napádať pána Rezníka, ale keby sa lepšie prizrel, videl by, že to, k čomu nás priviedlo toto vládne zoskúpenie, to je suterén. Tak mu prajem, aby sa mu otvorili oči. Ísť s Troškovou za Merkelovou a vydávať ju za odborníčku na zahraničnú problematiku, to je suterén. Zobrať ju do Španielskeho sálu na odovzdávanie prezidentských vyznamenaní a posadiť ju vedľa seba, to je suterén.“

Odporúčame aj:  Rezníkova TASR podpísala spoluprácu s proputinovskou agentúrou Sputnik

Fico podľa Kňažka doteraz verejnosti nevysvetlil, aký mala Mária Trošková plat a čo vlastne na Úrade vlády robila, hoci mu prišlo na to od novinárov množstvo otázok. „A novinárov, ktorí sa to pýtajú, označil za špinavé protislovenské prostitútky. To je suterén.“ Situáciu na OTO prirovnal k Titaniku, ktorý sa potápa a ľudia hore tancujú. "Ja sa nemôžem zabávať a tváriť sa, že je všetko v poriadku, keď sa tu dejú také vážne veci. Okrem toho si nemyslím, že som povedal niečo sexistické. Pochytiť niečo od niekoho, rozprával som o správaní, že od Fica niečo pochytila,“ dodal Kňažko.