Print this page

MS v hokeji: Pozrite si podrobný program vysielania na RTVS aj s moderátormi Foto: RTVS

Z Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v dánskej Kodani a Herningu, ktoré začínajú 4. mája, odvysiela RTVS všetkých 64 zápasov v 31 priamych prenosoch a 33 záznamoch.


Jednotka plánuje odvysielať 10 priamych prenosov - všetkých 7 zápasov hokejovej reprezentácie v základnej skupine a tri zápasy vyraďovacích kôl šampionátu – jedno štvrťfinále, jedno semifinále a v nedeľu 20. mája aj večerné finále. V úvodný deň hokejového šampionátu (4.5.) ponúkne RTVS zámorsky duel USA – Kanada.

MS v hokeji 2018 Zloženie skupín:

A-skupina (Kodaň): Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Bielorusko, SLOVENSKO, Francúzsko, Rakúsko
B-skupina (Herning): Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Nórsko, Lotyšsko, Dánsko, Kórejská republika

MS hokej 2018 program zápasov Slovensko

Sobota 5. mája 20.15 Česko - Slovensko
Nedeľa 6. mája 20.15 Slovensko - Švajčiarsko
Utorok 8. mája 16.15 Rakúsko - Slovensko
Štvrtok 10. mája 16.15 Slovensko - Francúzsko
Sobota 12. mája 12.15 Slovensko - Švédsko
Pondelok 14. mája 16.15 Rusko - Slovensko
Utorok 15. mája 16.15 Bielorusko - Slovensko

 Odporúčame aj: MS v hokeji na RTVS: Úplný rozpis zápasov, kto s kým a o ktorej

Hlavnú pozornosť vo vysielaní RTVS budú mať zápasy skupiny A v Kodani, v ktorej hrá aj reprezentácia Slovenska. 64 komentovaných stretnutí sa bude naživo vysielať na špeciálnom hokejovom webe http://hokej.rtvs.sk.

Z dejiska šampionátu budú zápasy komentovať Pavol Gašpar a Matej Hajko so spolukomentátormi Rastislavom Staňom a Jánom Pardavým. V Herningu bude pôsobiť dvojica Tomáš Košec a Michal Hreus. V bratislavskom štúdiu budú moderátori Matúš Krutý a Ľubica Melcerová. Všetky zápasy Slovenska, ako aj celé vyvrcholenie turnaja vo vyraďovacej fáze, bude v štúdiu analyzovať bývalý reprezentant Boris Valábik.

RTVS bude vysielať aj pravidelnú dennú reláciu MS v kocke, ktorú RTVS prinesie na konci každého hracieho dňa so súhrnom všetkého dôležitého, čo sa počas zápasov stalo.
Počas prestávok jednotlivých zápasov RTVS odvysiela nový seriál „Aj oni boli pri medailách“ o reprezentantoch, ktorí sa zaslúžili o najväčšie úspechy slovenského hokeja.

Rádio Slovensko odvysiela naživo všetky duely slovenskej hokejovej reprezentácie. Okrem toho pripravuje množstvo reportáží a živých vstupov, rozhovorov, publicisticky ladených zaujímavostí a noviniek. Informácie z majstrovstiev sveta bude Rádio Slovensko prinášať počas celého dňa aj v Rádiožurnáloch, krátkych správach a špecializovaných športových reláciách.

Moderovať zápasy budú Matúš Čunderlík a Adam Bohuš.