Print this page

Rezník: Pripadám si, ako keby som sledoval film Vrtieť psom (VIDEO) Reprofoto FB Denník N/TV

Generálny riaditeľ Jaroslav Rezník a členovia vedenia spravodajstva RTVS dnes zvolali tlačovú besedu, na ktorej reagujú na kritiku situácie v RTVS.

 

"Pripadám si, ako keby som sledoval film Vrtieť psom," začal tlačovú besedu Rezník. Odmietol verejné obvinenia a kritické listy na adresu vedenia spravodajstva a RTVS. „Naši redaktori pracujú slobodne a bez politických zásahov. Odmietam tvrdenia o normalizácii a spochybňovaní verejnoprávnosti,“ povedal Rezník. "Žiadna cenzúra, žiadna normalizácia nehrozí, RTVS patrí všetkým koncesionárom," opakoval.

Na tlačovej besede generálneho riaditeľa RTVS  doprevádzali: riaditeľ Sekcie programových služieb SRo Michal Dzurjanin, riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky Vahram Chuguryan, šéfka televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky Hana Lyons a šéfka rozhlasového spravodajstva a aktuálnej publicistiky Petra Stano Maťašovská.

„Rozhlasové spravodajstvo vysiela slobodne, bez akýchkoľvek tlakov politických a iných. Odmietame tvrdenia o cenzúre, normalizácii... Snažíme sa o vysokú kvalitu spravodajstva,“ povedala Petra Stano Maťašovská, ktorá nazvala kritikov kričiacou menšinou, ktorá bráni ostatným pracovať. Podobne reagovali ďalší členovia vedenia.

"Neviem si predstaviť, že by niekto kritizoval verejne svojho šéfa," reagovala Hana Lyons, šéfka televízneho spravodajstva, ktorá minulý týždeň ukončila náhle spoluprácu so štyrmi redaktormi. Tí tvrdia, že jasné dôvody jej rozhodnutia sa nedozvedeli. Lyons tvrdí, že na stretnutí bola sama s každým redaktorom a že jej argumenty vyzerali inak, ako ich prezentovali redaktori.

Chuguryan nechcel konkretizovať dôvody, prečo redaktori museli skončiť, spomenul len, že na dennej báze riešia aj to, že v reportážach podľa neho chýba primeraný priestor o protinázor. Konkrétne prípady nechceli uviesť.

"Oslovili sme skúsených zamestnancov RTVS, aby prijali pozíciu mediátorov. Som presvedčený, že v priebehu niekoľkých dní dôjde k upokojeniu situácie," povedal Rezník.