Print this page

Do RTVS prichádza redaktor z TA3, RTVS oslovila aj ľudí z rádia Aktual

V RTVS sa o niekoľko týždňov výrazne preriedi spravodajstvo. Okolo 20 ľudí zo spravodajstva odišlo.

Foto: TA3


Podľa informácií Omédiách.com do RTVS prichádza Peter Nittnaus, dlhoročný redaktor TA3. RTVS informáciu potvrdila. „Peter Nittnaus sa po niekoľkých rokoch opätovne vracia do RTVS. Od 1. augusta nastúpi ako redaktor zahraničnej redakcie v televíznej časti, keďže má 18 ročné skúsenosti zo zahraničnopolitického spravodajstva,“ povedala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Nittnaus bol redaktorom zahraničného spravodajstva v STV aj v rokoch 2003-14, poverený vedením zahraničnej redakcie bol v rokoch 2009-2013.

Podľa informácií Omédiách.com RTVS oslovila s ponukou viacerých redaktorov rádia Aktual, ktoré od 1. júna náhle skončilo.

Viacerí už boli na kamerových skúškach a v najbližších dňoch pravdepodobne niektorí do spravodajstva nastúpia. Hovorkyňa to odmietla komentovať.

Odporúčame aj: Lengyelovo rádio Aktual náhle končí

Prerieďovanie spravodajstva začalo, keď vedenie RTVS ukončilo spoluprácu so štvoricou redaktorov Kristiánom Čekovským, Matúšom Davidom, Janou Masárovou a Matúšom Baňovičom. Dvaja z nich už pracujú pre .týždeň. Okrem nich odišiel vedúci vydania Jozef Matej, moderátorka K veci Jana Maťková, či Grabriela Kajtárová, ktorá je už v televízii Markíza. Minulý týždeň pre nespokojnosť s vedením spravodajstva dalo výpoveď 12 redaktorov.

RTVS hľadala redaktorov aj cez inzerát.