Print this page

RTVS chystá špeciálne vysielanie k narodeninám Milana Markoviča a Martina Hubu Foto: RTVS

RTVS si okrúhle životné jubileum Milana Markoviča a Martina Hubu pripomenie vo svojom televíznom aj rozhlasovom vysielaní.


Humorista, herec, moderátor a bývalý redaktor Československého rozhlasu v Bratislave Milan Markovič oslávi svoje 75. narodeniny 14. júla. Významný slovenský herec a divadelný režisér, pochádzajúci zo slávnej „divadelníckej“ rodiny Martin Huba ich oslávi o dva dni neskôr.

 

Dvojka pri tejto príležitosti prinesie záznam predstavenia Radošinského naivného divadla Alžbeta Hrozná. Veselý príbeh v podobe smutnej frašky o Báthoryčke a jej tíme so Stanislavom Štepkom a Milanom Markovičom odvysiela v sobotu 14. júla o 17:20.

Poslucháči Rádia Slovensko si v nedeľu 15. júla môžu po 11:00 vypočuť Podvod Extra. Pôjde o zostrih toho najlepšieho z obľúbeného zábavného programu Podvod, v ktorom Milan Markovič v rokoch 2007 a 2008 vystupoval spolu s českým hudobníkom Honzom Nedvědom.

Oslávenca – tentoraz nie v úlohe komika – si Rádio Devín pripomenie v nedeľu o 15:00 reprízou jeho relácie Literárne poklesky Stephena Leacocka z roku 2007. Tvorbu kanadského spisovateľa, humoristu, satirika a klasika kanadskej literatúry, komentuje Milan Markovič cez prizmu svojej osobnej čitateľskej skúsenosti.

Rádio Regina odvysiela v nedeľu po 15:00 reprízu relácie Cesty domov, do ktorej Katarína Brychtová pred časom pozvala Milana Markoviča, ktorý si zaspomínal na svoje detstvo, priateľov a miesta, kde vyrastal, ale aj na to, čo ho formovalo.

Komédiu A čo ja, miláčik? z roku 1986, kde sa v hlavnej úlohe predstavil Martin Huba, zaradila Dvojka na pondelok 16. júla o 17:05. Príbeh rozpráva o tradičnom vzťahovom trojuholníku, kedy do manželstva poznačeného stereotypom nečakane vstupuje druhá žena a začne si namiesto manželky plniť časť manželských povinností. Od 18:10 priblíži jeho portrét v relácii Gen.sk.

Jubilujúceho Martina Hubu si Rádio Devín pripomenie v piatok 13. júla o 22:30 v úlohe brilantného interpreta literárneho textu reprízou čítania z prózy Stephena Leacocka Kanadské žartíky z roku 1981. Rovnako v piatok, ale o 17:00, uvedie reprízu rozhlasovej komédie Milovaný Célimar z roku 1993.

Oslávenec bude hosťom Rádia Regina Západ vo štvrtok 19. júla po 10:00 v relácii Predpoludnie s Rádiom Regina.