Print this page

RTVS v súvislosti s úmrtím herca mení program Foto: RTVS, Rádio Pyramída

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí divadelného, filmového a televízneho herca Stanislava Dančiaka.

 

Jeho výraznú osobnosť si pripomenie dnes (v nedeľu) večer o 20:30 na Jednotke v dokumente GEN.sk a o 21:10 na Dvojke v relácii Anjeli strážni.

Rádio Slovensko uvedie dnes od 16:13 ukážky z interpretačného umenia Stana Dančiaka. Svoj program mení aj Rádio Devín – dnes o 21:00 zaradilo do svojho vysielania reprízu rozhlasovej hry Dlhé vedenie. Vďaka brilantným hereckým výkonom v tejto absurdnej fraške je zrejmé, ako si Stano Dančiak ako pán Topfermann i jeho asistentka v tejto hre – Zdena Studenková – rozhlasovú hru Gerolda Spätha užívali.

V pondelkovom (6.8.) Čítaní na pokračovanie Rádio Devín odvysiela o 13:30 poviedku Honoré de Balzaca Ateistova omša.

V roku 1992 načítal Stano Dančiak silný a dojímavý príbeh lekára, ktorý bol ateistom a napriek tomu chodil pravidelne niekoľkokrát do roka do kostola, čo jeho kolegovia ani študenti nechápali. Kým im to sám nevysvetlil. Rovnako v pondelok v Čítaní na pokračovanie o 22:30 uvedie v podaní Stana Dančiaka Kanadské žartíky Stephen Leacocka. Namiesto pondelkovej Ars litery o 17:00 odvysiela Rádio Devín reprízu pôvodnej rozhlasovej hry Smrť talentovaného prasaťa z roku 2009 so strhujúcim prejavom Stana Dančiaka v hlavnej úlohe.