Print this page

RTVS tají mená ľudí, ktorých prijali do spravodajstva. Sú to aj títo redaktori Reprofoto TA3

Novou redaktorkou RTVS je napríklad Andrea Šuvadová. O tom, ako budú vyzerať hlavné správy, bude rozhodovať aj nový vedúci vydania Marek Zgalinovič.

Napätie medzi vedením spravodajstva a publicistiky RTVS vyústilo v posledných mesiacoch do odchodu viac ako dvadsiatky ľudí. Viacero kľúčových mien zo spravodajstva odišlo ku koncu júla. 

Kto týchto ľudí v spravodajstve nahradí? Spýtali sme sa hovorkyne RTVS Erike Rusnákovej. Tá však odmietla poskytnúť konkrétne mená.

Povedala len, že v júli skončila výpovedná doba šiestim interným redaktorom spravodajstva, jednej zahraničnej korešpondentke, trom interným editorom online redakcie. „V Sekcii spravodajstva začal ešte v júni pracovať jeden nový interný redaktor spravodajstva, v júli pribudli dvaja externí redaktori a v auguste šiesti interní redaktori. Od septembra nastúpia ďalší redaktori a naďalej pokračujú výberové konania na pozície redaktor a junior redaktor. Vo vedení spravodajstva nie sú žiadne zmeny. Čo sa týka editorov, posilnili sme ich o interných zamestnancov,“ povedala pre Omediach.com Rusnáková. Konkrétne mená odmietla povedať.

Podrobnosti: V Spravodajstve RTVS dalo výpoveď 12 nespokojných novinárov

„Menný zoznam zamestnancov a externých spolupracovníkov RTVS neposkytujeme vzhľadom na ochranu osobných údajov,“ dodala.
Podľa informácií Omédiách.com zmena nastala na pozícii editora hlavných správ. K Igorovi Zemanovičovi, ktorý prišiel pred niekoľkými mesiacmi, pribudol Marek Zgalinovič, dlhoročný redaktor spravodajstva RTVS, ktorý nastupuje na miesto po Igorovi Rabatinovi.

Odporúčame aj: Milá RTVS, nevyvažuj odborníkov konšpirátormi a čudákmi

Podľa našich informácií do RTVS nastúpila Andrea Šuvadová, bývalá moderátorka z TA3 a rádia Aktual. Je novou redaktorkou televízneho spravodajstva RTVS. V týchto dňoch v televíznom spravodajstve pribudli aj Peter Nittnaus, bývalý redaktor TA3, Ivan Tománek, bývalý redaktor agentúry SITA, ktorý pripravil už príspevok o bankách a účtoch firiem, aj bývalý redaktor Hospodárskych novín Erik Vrábel, ktorý prináša správy z regiónov.

Do RTVS sa v máji vrátila z Pravdy bývalá redaktorka STV Monika Maťová, bývalý redaktor TV JOJ Richard Bolješík  a z TA3 zahraničiarka Martina Orsághová.
V posledných dňoch v spravodajstve pribudli aj ďalšie nové mená: Jakub Prok, Martin Prôčka, Petronela Vavreková, Petra Pupalová, Daša Hodalová.

Zaujíma Vás zákulisie médií? Sledujte nás aj na facebooku.