Print this page

Madonna to na odovzdávaní cien MTV prestrelila (VIDEO) Reprofoto MTV

Videoklipom roka je podľa MTV Havana od Camily Cabell.

 

Videoklipom roka sa na odovzdávaní cien MTV v pondelok večer stalo video k piesni Havana od kubánsko-americkej speváčky Camily Cabell. Tá si odniesla tiež cenu pre umelca roka. Ocenenie za celoživotné dielo prevzala po nabitom desaťminútovom vystúpení 49-ročná Jennifer Lopez.

V médiách však prakticky zatienil ostatné časti slávnostného večera monológ popovej legendy Madonny pri prezentácii hlavnej ceny, ktorým chcela vzdať hold zosnulej kráľovnej soulu Aretha Franklin. Podľa agentúry AP Madonna za svoj "nesúvislý a egocentrický" prejav okamžite zožala kritiku komentátorov a fanúšikov Franklinovej. Prekážalo im hlavne to, že Madonna skôr než o zosnulej hudobnej ikone hovorila o sebe.

"Som úplne mimo. Myslel som, že Madonna vzdávaťhold Arethe, ale ja počul iba to, ako vzdáva hold sama sebe," napísal na twitteri moderátor známy pod pseudonymom Charlamagne Tha God. Ďalšie osobnosti spochybňovali, či bola Madonna tou správnou osobou pre spomínanie na Franklin. "Aby bolo jasno, milujem Madonnu. Som obrovský fanúšik. Ona by ale nemala byť nikde blízko Arethy," znel twitterom príspevok politického a kultúrneho komentátora Marca Lamonta Hilla.

Podobne ako pri iných veľkých večeroch amerického šoubiznisu z posledných rokov nechýbal ani na odovzdávaní cien MTV politický rozmer. Rapper Logic svoju skladbu One Day začal obklopený davom detí v bielych tričkách s nápismi "všetci sme ľudské bytosti". Sám interpret mal na sebe čierne tričko s odkazom F * ck the Wall. Na záver vystúpenia, ktoré bolo podľa AP protestom proti rozdeľovaniu rodín prisťahovalcov, sa k deťom pripojili ich rodičia.

Následné vystúpenie Lopezovej urobilo z tohtoročného slávnostného večera udalosť, na ktorú diváci len tak nezabudnú, napísal časopis Variety. Rodáčka z New Yorku za desať minút na pódiu predviedla smršť skrátených verzií svojich hitov, vrátane tých najväčších ako "Jenny From the Block" alebo "Waiting For Tonight".