Print this page

Poznáme celý tím nových Reportérov, do RTVS mieri aj bývalý redaktor JOJ či Hospodárskych novín Foto: FB L. Ďurkovič

Po niekoľkomesačnej pauze sa na obrazovku RTVS vracia investigatívna relácia Reportéri.


Podľa informácií Omédiách.com bude mať novú grafiku, logo, štúdio, znelku a aj časť tímu.

Novému tímu šéfuje Vincent Štofaník.

Prvý diel RTVS odvysiela na Jednotke 10. septembra o 22 hodine. Relácia sa bude vysielať v pravidelne v pondelok večer.

Z predchádzajúceho tímu redaktorov v nových Reportéroch budú podľa informácií Omédiách.com pokračovať Lýdia Kokavcová, Katarína Začková, Juraj Mravec, Ivan Brada a pravdepodobne aj Soňa Gyarfášová, ktorá ostane zároveň redaktorkou Slovenského rozhlasu.

Odporúčame aj: Rezník k novým Reportérom: Investigatívu prinesieme v dravšej podobe

Do tímu reportérov pribudol Ladislav Ďurkovič, dlhoročný redaktor JOJ a predtým aj známy aktivista, a bývalý bloger konzervatívneho webu postoj.sk Matej Gašparovič, ktorý bol v minulosti redaktorom týždenníka .týždeň, magazínu Profit a Hospodárskych novín.

Do tímu Reportérov má nastúpiť po materskej aj Martina Kubániová, ktorá v Reportéroch pracovala v minulosti a pred materskou bola šéfdramaturgičkou Rádia Slovensko. Novou tvárou relácie bude aj moderátorka a redaktorka Rádia Slovensko Lucia Kubošová-Virostková. Obe by mali byť redaktorkami a zároveň by sa mali striedať v relácii ako moderátorky.

Začiatkom roka generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník nečakane pozastavil vysielanie Reportérov, s tým, že má inú predstavu o tom, ako má vyzerať investigatívna relácia. Jeho rozhodnutie vyvolalo vlnu kritiky.

Z relácie odišiel jej moderátor Pavol Fejer. V súčasnosti je členom tímu novej investigatívnej relácie Cez čiaru, ktorú pripravuje Nadácia Zastavme korupciu. Z Reportérov na protest proti krokom vedenia odišiel Tomáš Mrva.

Odporúčame aj: Vedenie RTVS vysvetľuje, prečo náhle zrušili reláciu Reportéri

Nová relácia Reportéri tak prichádza na obraz s novým šéfom ale veľkou časťou pôvodného tímu, ktorého prácu Rezník kritizoval.

V novej relácii budú aj Brada, Mravec, Začková. Fejer (v strede) spoluprácu z RTVS ukončil. Foto z pôvodnej relácie Reporéri

O tom, ako bude vyzerať nová relácia Reportéri, sme sa chceli dozvedieť aj oficiálne od RTVS, preto sme vedeniu poslali otázky. Pár dní pred štartom relácie hovorca poslal takúto odpoveď: "Publicistická relácia Reportéri bude na obrazovkách RTVS pokračovať v jesennej vysielacej štruktúre. O zložení nového tímu, budeme včas informovať."