Print this page

Vieme prví: Do RTVS sa vracia bývalý šéf spravodajstva, mieri priamo do vedenia Foto: RTVS

„Mrzí ma to, že z RTVS odchádzam tak skoro, ale zdravie mám iba jedno," s týmito slovami odchádzal vo marci tohto roka z RTVS Juraj Rybanský, ktorý bol od jesene 2017 šéfom spravodajstva a publicistiky v novovytvorenom tíme Jaroslava Rezníka.


Prešlo niekoľko mesiacov a Rybanský sa do RTVS vracia. Nie na pôvodnú pozíciu, ktorú v súčasnosti zastáva Vahram Chuguryan. Má byť riaditeľom Informačných okruhov Slovenského rozhlasu – Rádia Slovensko, Regín a zahraničného vysielania. Bude podriadený Michalovi Dzurjaninovi.

Informáciu pre Omédiách.com potvrdil samotný Rybanský. „V súčasnosti prebiehajú rokovania, ak sa dohodneme, mal by som nastúpiť v polovici mesiaca,“ povedal pre Omediach.com Rybanský. Ako povedal, s ponukou ho oslovil generálny riaditeľ a teraz stojí pred podpísaním zmluvy.

Juraj Rybanský Foto: RTVS

Na otázku, čo robil od februára do teraz povedal, že nemal žiadne zamestnanie.

Rybanský pred príchodom do RTVS pracoval niekoľko rokov na tlačovom oddelení ministerstiev, ktoré patrili pod Smer.  Rezník nemá problém s politickou minulosťou ľudí, ktorých nechal riadiť spravodajstvo a publiistiku. Podobnú minulosť majú aj Vahram Chuguryan, ktorý nahradil Rybanského, Petra Stano Maťašovská, ktorá šéfuje rozhlasovej časti spravododajstva a publicistiky alebo Marián Jánošík.

Odporúčame aj: Rezník sa na nič nehrá, spravodajstvo dal do rúk úradníkom vládnych strán

Juraj Rybanský bol v rokoch 1998 – 2006 redaktorom a neskôr šéfom spravodajstva Slovenského rozhlasu, v období keď rozhlasu šéfoval súčasný šéf RTVS Jaroslav Rezník. V rokoch 2007-12 bol editorom RTVS. Za predchádzajúcej Ficovej vlády pôsobil na tlačovom oddelení ministerstva životného prostredia, ktoré riadil nominant Smeru Peter Žiga. Po voľbách prešiel so Žigom na ministerstvo hospodárstva, kde doposiaľ pôsobil na tlačovom oddelení.

Pokúšame sa získať stanovisko hovorkyne RTVS.