Print this page

Šéf americkej CBS rezignoval pre obvinenie Reprofoto CBS News

Riaditeľ amerického mediálneho konglomerátu CBS Les Moonves, jeden z najlepšie platených manažérov sveta, rezignoval v dôsledku série nových obvinení zo sexuálneho obťažovania.

 

Informovala o tom dnes televízia CNN. CBS kauzu prešetruje od júla, kedy časopis The New Yorker zverejnil prvé obvinenia. Svedectvo ďalších šiestich žien priniesol časopis v nedeľu. Moonves obvinenia odmieta. CBS uviedla, že spoločnosť spolu s Moonves daruje 20 miliónov dolárov skupinám podporujúcim globálnu kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu MeToo.

Podľa denníka Financial Times Moonves rezignoval, pretože tak získa vysoké odstupné. Americké médiá uvádzajú sumu až 100 miliónov dolárov. CBS informovala, že bývalý riaditeľ odstupné nedostane, kým jeho správanie nepreverí nezávislé vyšetrovanie.

Niektoré z dvanástich žien, ktoré Moonves údajne obťažoval tvrdia, že je donútil k orálnemu sexu, alebo že sa pred nimi bez ich súhlasu odhaľoval. Odmietnutie sa vraj podpísalo na ich nasledujúce kariére.

Za desaťročia pod Moonvesovým vedením sa zo CBS stal najsledovanejší americký kanál, v období 2017-2018 predstihol NBC. V roku 2017 si Moonvess zarobil 69,3 miliónov dolárov.