Print this page

Polícia obvinila tri osoby z okradnutia Jakubiskovho štábu, ktorý natáča pokračovanie Perinbaby Foto: Omediach.com

Polícia obvinila troch ľudí, ktorí podľa nej minulý týždeň na východe krajiny okradli filmársky štáb režiséra Juraja Jakubiska.

 

Takmer všetky ukradnuté veci, medzi nimi boli napríklad pamäťové karty s uloženými zábermi z pripravovanej rozprávky a elektronika, policajti zaistili. ČTK o tom dnes informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Medzi trojicou obvinených je podľa polície aj 15krát súdne trestaný muž. V minulosti boli odsúdení aj ďalší dva obvinenia. V prípade dokázania viny im za spomínanú krádež hrozí až desaťročné väzenie.

Odporúčame aj: Štáb Perinbaby sa po 30 rokoch vrátil do Kežmarku

Zlodeji kradli v izbe penzióne v turistickej lokalite Čingov v Slovenskom raji, kde mal filmársky štáb uložené veci. Polícia spôsobenú škodu najnovšie vyčíslila na takmer 19.000 eur. Odcudzené veci kriminalisti zaistili na rôznych miestach krajiny.

Kvôli ukradnutým špeciálnym pamäťovým zariadením musel štáb prerušiť nakrúcanie a vyčkať na dodanie nových pamäťových kariet z Prahy, kde Jakubisko žije. Natočené zábery pokračovanie rozprávky Perinbaba štáb zálohoval.