Print this page

Televízia Arena Sport bude vysielať aj švajčiarsku Super ligu Foto: Arena Sport

Športová televízia obohatila program o ďalšiu futbalovú súťaž. Počas najbližších troch rokov bude Arena Sport vysielať futbalovú novinku, najvyššiu futbalovú súťaž vo Švajčiarsku, ktorou je Super liga.

 

 

„Počas sezóny uvidia televízni diváci celkovo až 56 zápasov,“ povedal Jozef Pipek, výkonný riaditeľ spoločnosti IFC Media, ktorá je distribútorom televízie Arena Sport na Slovensku aj v Českej republike.

Premiérový zápas odštartuje už 1. decembra 2018 o 16:00 šlágrom jesene, aktuálne dvoch vedúcich tímov FC Bazilej a BSC Young Boys.

Švajčiarska liga je v aktuálnej sezóne veľmi vyrovnaná, okrem suverénneho lídra tabuľky BSC Young Boys. Sľubuje, že nebude núdza o atraktívne zápasy z každého kola.

Podobne ako vo viacerých kluboch v západnej Európe, aj vo švajčiarskej lige pôsobí veľké množstvo legionárov z celého sveta, aktuálne aj zo susednej Českej republiky.

Českí aj slovenskí diváci tak môžu na Arena Sport sledovať výkony dvoch hráčov pôvodne z Česka - Mareka Suchého v tíme FC Bazilej a Romana Mareka v drese FC Lugano.

 Švajčiarska liga patrí medzi najstaršie v Európe. Vznikla už v roku 1897.

V súčasnosti je v súťaži 10 tímov, úradujúcim majstrom je spomínaný BSC Young Boys. Najúspešnejším klubom ligy je Grasshopper Zürich , ktorý pozbieral 27 ligových titulov.