Print this page

RTVS prinesie seriálový svetový hit – Príbeh služobníčky (VIDEO)

Medzi seriálové novinky, ktoré RTVS prinesie už v januári, patrí jeden z najúspešnejších seriálov z produkcie HBO Príbeh služobníčky (The Handmaid's Tale).

 

Seriál, ktorý získal dva Zlaté glóbusy, osem cien Emmy a mnoho ďalších cien, ukazuje, ako sa život žien môže zmeniť na absolútne peklo, aj keď sa autority skrývajú za tradičné hodnoty a vyššie dobro.
Prvá séria začína RTVS vysielať 5. januára na Dvojke o 22:05.

Ide o adaptáciu klasického románu spisovateľky Margaret Atwood Príbeh služobníčky, ktorý rozpráva o živote v dystopickom Gileáde, totalitnej spoločnosti na pôde niekdajších Spojených štátov. Republika Gileád, ktorá má problémy s ekologickými katastrofami a stratou ľudskej plodnosti, je ovládaná zvráteným fundamentalistickým režimom, ktorý militantne volá po "návrate k tradičným hodnotám". Ako jedna z mála žien, ktoré sú ešte plodné, je Offred , ktorá sa stane služobnicou v rodine Veliteľa. Ženy z tejto kasty sú nútené k sexuálnemu otroctvu v rámci posledného zúfalého pokusu znovu zaľudniť svet. V tejto desivej spoločnosti musia Offred obozretne manévrovať medzi Veliteľom, jeho krutou manželkou, gazdinou Martou a ostatnými služobníkmi a to s jediným cieľom: prežiť a nájsť dcéru, ktorá jej bola odobratá.

RTVS na Dvojke pokračuje aj vo vysielaní druhej série nemeckého kriminálneho seriálu Babylon Berlín, natočeného podľa knihy Volkera Kutschera Tichý zabijak, ktorý patrí medzi najdrahšie počiny európskej kinematografie posledných rokov.

Dvojka prinesie aj americký životopisný seriál Génius: Albert Einstein z produkcie National Geographic o živote a pôsobení najvýznamnejšieho vedca 20. storočia. Začína 13. januára.