Print this page

SWAN radikálne zjednodušil a vylepšil svoju TV ponuku. Ponúka viac HD kanálov a lacnejšie HBO Ilustr.foto: Swan

Oveľa viac TV staníc vo vysokej kvalite a prehľadnejšia ponuka bez potreby študovať zložité cenníky. Tak má dnes vyzerať moderná ponuka digitálnych TV služieb. Noví, ale aj existujúci zákazníci SWANu si ju môžu užívať už od prvého februára. Obľúbené filmové kanály HBO si môžu teraz objednať len za 7,99 EUR a najväčší balík digitálnej TV je teraz ešte atraktívnejší a o tretinu výhodnejší.

Nejde pritom o dočasné akciové zmeny, ale o nový moderný spôsob segmentácie TV ponuky tak, ako ju poznáme zo zahraničia. SWAN preto od februára mení skladbu doplnkových balíkov a väčšinu doplnkových TV kanálov zaradí bez navýšenia ceny do štandardných balíkov S až XL. Naopak, pri najväčšom programe služieb XL jeho cena klesá o 33 % zo súčasných 29,99 € na 19,99 €.

Za menej ako dvadsať eur mesačne tak zákazník získa o 20 % viac kanálov ako doteraz, z toho viac ako 60 v HD rozlíšení a ich počet neustále narastá.

„Motorom týchto zmien je celosvetový trend odklonu od neprehľadnej spleti balíkov a doplnkových balíčkov, ktoré sa dajú kombinovať iba špecifickými, pre zákazníka často nezrozumiteľnými spôsobmi. Moderná ponuka je prehľadná, jednoduchá a s dostatkom TV staníc vo vysokej kvalite,“ hovorí Jozef Lasz, riaditeľ SWANu pre stratégiu a rozvoj.


Napríklad, rodina s deťmi, ktorá doteraz využívala balík digitálnej TV M s doplnkovým balíkom Šport pre hlavu rodiny, a ktorej pomáhal udržiavať rodinnú pohodu aj doplnkový Detský balík, si služby ušité na mieru musela vyskladať z viacerých častí, pričom ich mesačná cena bola 16,77 €. Po novom zaplatia za balík L iba 14,99 € a všetky obľúbené TV stanice môžu pozerať dosýtosti naďalej.

Ešte výhodnejšie sú zmeny pre náročných divákov, alebo napríklad rodiny s väčšími deťmi, ktorí doteraz potrebovali okrem základnej služby aj množstvo tematických doplnkových balíkov. Tí, ktorí mali aktivovaný balík L, môžu odteraz zabudnúť na aktivácie či deaktivácie doplnkových TV balíkov – TV stanice môžu sledovať aj naďalej, ale platiť navyše za ne už nebudú.



Za doplatok tak ostávajú iba 3 doplnkové TV balíky: Maďarský (3,99 €), HBO (7,99 €) a HBO Max (10,99 €, pôvodne nazývaný Domáce kino). Všetky ostatné TV stanice z doplnkových kanálov sa rozdelia medzi existujúce základné služby digitálnej TV.

Výhodnejšie budú aj populárne DUO balíky kombinujúce domáci internet s ponukou digitálnej TV. Kým pri menších balíkoch S až L sa menia iba počty TV staníc, najvyšší DUO balík XL zlacnie zo súčasných 34,99 € na 29,99 €.

Oveľa dostupnejšou sa stane tiež ponuka prémiových TV kanálov HBO. Zákazník ich môže využiť ku každému balíku digitálnej TV, navyše, doplnkový balík HBO je aj cenovo výhodnejší.

Všetky zmeny sa prejavia okamžite aj existujúcim zákazníkom, zrušené doplnkové balíčky prestanú byť fakturované (bez ohľadu na to, že ich zákazník bude mať naďalej dostupné vo svojom programe TV služieb) a zákazníkom, ktorí využívajú aktuálne doplnkové kanály HBO, bude nižšia cena premietnutá do najbližšej faktúry. Zmena ceny a štruktúry programov pri balíku XL sa prejaví zákazníkom po skončení aktuálnej viazanosti.

Prehľad všetkých zmien nájdete aj na www.swan.sk.