Print this page

Tvorcovia Trhliny pripravili postapokalyptický seriál Skvrna (VIDEO) Foto: DNA

Produkčná spoločnosť DNA, ktorá len nedávno odpremiérovala mysteriózny film Trhlina natočený podľa knihy Jozefa Kariku, pripravuje ďalšiu novinku – osemdielnu sériu Skvrna pre český Stream.cz.

 

Seriál bude mať premiéru na Stream.cz budúcu nedeľu 10. marca.

Postapokalyptická Skvrna, ktorá vzniká podľa scenára Zuzany Dzurindovej a Petra Nagya, prenesie divákov do blízkej budúcnosti. Odohráva sa po katastrofe, ktorá vyhladila dospelú populáciu a na zemi ostali len deti.  

O čom bude Skvrna?

V blízkej budúcnosti začne záhadná choroba zabíjať dospelých. Civilizácia sa stráca. Na svete prežívajú len deti. Súrodenci Tom, Klára a Viktor našli útočisko v bývalom internáte. Život im však obráti naruby detský gang na čele s Nikom, ktorý sa neustále oháňa zbraňou. Viktor, ktorí stojí na čele domácej skupinky, ale pomaly dospieva a je len otázkou času, kedy sa mu na jazyku objaví obávaná škvrna – prvý príznak nemilosrdnej choroby, ktorá má na svedomí aj rodičov trojice súrodencov…

Foto: DNA

Je to prvý online projekt režiséra Petra Bebjaka. „Mám rád príbehy, ktoré pracujú s alternatívnou realitou, v ktorej môžem vytvoriť svet podľa svojich predstáv. Postapokalypticky život bez dospelých, kde musíte dodržať autentickosť toho, ako by to naozaj mohlo vyzerať. Ako by fungovalo spoločenstvá detí. Aké návyky, poznatky, skúsenosti by si sebou niesli, čo by ich poznamenalo a ako a za akú cenu by sa snažili prežiť. To všetko je nesmierne lákavé, dotvárať prvotnú predstavu scenáristov a dať ich predstave reálnu podobu,“ hovorí o projekte Bebjak.

Foto: DNA

V minisérii si zahrajú napríklad Jan Nedbal, ktorého diváci uvidia aj v pripravovanom filme z produkcie DNA s názvom Správa, syn Ivana Trojana - Jan Trojan, Anastasia Chocholatá, Jan Maršál a ďalší.