Print this page

Médiá chystajú počas volebnej noci špeciálne vysielanie, prinášame prehľad Ilustr.foto: FB A. Kiska

Prezidentské voľby sú jednou z hlavných politických udalostí roka. Televízie, rádiá ale aj spravodajské weby chystajú špeciálne spravodajstvo a volebné štúdiá.

 

RTVS - Jednotka
V sobotu prinesie dvoje mimoriadne Správy RTVS, o 12:00 a o 16:00.
Volebné šúdio začína ešte pred uzavretím volebných miestností o 21:40. Moderátori Ľubomír Bajaník, Miroslav Frindt a Marta Jančkárová sa naživo spoja s redaktormi RTVS vo volebných centrálach kandidátov a predstavia výsledky exkluzívneho volebného prieskumu, ktorý pre RTVS spracuje MEDIAN SK. Komentovať ho bude analytik agentúry Daniel Prokop. Volebné vysielanie bude trvať do 02:00, priebežné výsledky zo Štatistického úradu budú komentovať sociologička Oľga Gyarfášová a politológ Jozef Lenčo.

Rádio Slovensko
V sobotu odvysiela mimoriadne Rádiožurnály o 7:00, 12:00, 18:00 a 22:00. Po 22:12 pokračuje volebným štúdiom. Moderátor Jaroslav Barborák sa bude venovať priebežným výsledkom a naživo sa spojí s redaktormi vo viacerých volebných štáboch kandidátov. Voľby bude v štúdiu, ktoré bude trvať približne do 02:00, komentovať politológ, sociológ a analytik z agentúry MEDIAN SK.

Markíza
V sobotu o 22:00 odštartuje priamy prenos mimoriadnej relácie Prezidentské voľby 2019 - Volebná noc. Divákom krátko po uzatvorení volebných miestností prinesie televízia exkluzívne výsledky prieskumu, ktoré agentúra Focus zozbiera v posledných hodinách pred voľbami. „Počas volebnej noci budeme prezentovať priebežné výsledky z údajov ŠÚ SR. Naši redaktori sa budú naživo hlásiť z volebných centrál prezidentských kandidátov s aktuálnymi informáciami a prvými reakciami," povedal Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza. Moderátori Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič v štúdiu privítajú sociológa Martina Slosiarika a politického komentátora Mariána Leška.
 

Odporúčame aj: V nedeľu budú viaceré televízne diskusie s dvomi úspešnými kandidátmi

TA3
Krátko pred zatvorením volebných miestností prinesie špeciálne volebné štúdio so sociologičkou Silviou Porubänovou a Václavom Hříchom z agentúry AKO. V rámci volebného štúdia prinesie TA3 aj prieskum, ktorý pre televíziu vypracovala agentúra AKO. Ide o aktuálne čísla preferencií kandidátov - zber dát je vykonaný len niekoľko hodín pred samotným otvorením volebných miestností.
Štáby televízie sa vydajú aj do volebných centrál kandidátov. TA3 bude vysielať aj po jednej hodine v noci až do sčítania všetkých hlasov. 
Priebežné výsledky bude zverejňovať TA3 aj na webe.

Rádio Expres
Volebný špeciál sa začína na Exprese od 22.00 a skončí sa až po spočítaní všetkých hlasov. Hosťami Braňa Závodského, ktorý celý špeciál moderuje, budú bývalá premiérka a sociologička Iveta Radičová a politológ Grigorij Mesežnikov. Reportéri Rádia Expres budú vo volebných štáboch prezidentských favoritov a budú odtiaľ prinášať aktuálne informácie.
Rozhovory s hosťami bude Expres streamovať aj na svojej FB stránke.

SME
Denník SME má pripravenú špeciálnu volebnú stránku https://volby.sme.sk/prezidentske-volby/2019/vysledky. Prinášať bude minútu po minúte z diania počas volieb, ale aj zo štábov troch hlavných kandidátov: Zuzany Čaputovej, Maroša Šefčoviča a Štefana Harabina.
SME bude prinášať aj videospravodajstvo, bude mať aj volebné štúdio, moderátorkami budú Zuzana Kovačič Hanzelová a Beata Balogová.

Denník N
Denník N bude prinášať špeciálne spravodajstvo k voľbám, minútu po minúte z jednotlivých štábov hlavných kandidátov a naživo na facebooku bude od 21.50 vysielať živú analytickú diskusiu Moniky Tódovej so sociológom Michalom Vašečkom a s komentátorom Martinom M. Šimečkom. 
„V pondelok vydáme noviny, ktoré sa budú venovať iba prezidentským voľbám,“ povedal šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný.

Aktuality
„Počas volebnej noci zo soboty na nedeľu budeme kombinovať najaktuálnejšie výsledky s informáciami z volebných centrál,“ povedal pre Omediach.com šéfredaktor Peter Bárdy. "Našou ambíciou je priniesť informácie, ktoré budú pre našich čitateľov divákov dôležité a zaujímavé. Štandardom sú grafy, analýzy, komentáre, podcasty, video obsah," dodal.

HNtelevízia
Priebežné výsledky, komentáre politológov, rozhovory s renomovanými hosťami a vstupy z volebných štábov prinesie HNonline.sk počas prezidentských volieb  v živom volebnom štúdiu HNtelevízie. Začiatok špeciálneho volebného vysielania začína o 21:45 večer a vysiela sa z nového štúdia HN televízie.