Print this page

V súvislosti s kauzou sledovania novinárov vykonáva NAKA prehliadku známeho baru v Bratislave (FOTO) Foto: FB Polícia SR

V súvislosti s kauzou prenasledovania novinárov NAKA dnes od 09.05 v Bratislave na ulici Panenska č. 28 vykonáva prehliadku nebytových priestovo v bare Next Apache.

 "Vyšetrovateľ expozitúry Východ NPZJ NAKA PPZ vykonávaná prehliadku v trestnej veci vedenej vo veci prečinu nebezpečného prenasledovania s prečinom porušenia dôvernosti ústneho prejavu," píše polícia.

Bar bol miestom, kde sa stretávali aj novinári. Je možné, že to súvisí s prípadom sledovania novinárov Marianom Kočnerom prostredníctvom Petra Tótha.

Foto: FB Polícia SR

"Potvrdzujem, je tu polícia, robia si svoju prácu. Viac to nekomentujem," povedal pre Omediach.com majiteľ reštaurácie Ben Pascoe.

Foto: FB Polícia SR

„Cieľom prehliadky je zabezpečenie dôkazov, nakoľko v priebehu vyšetrovania bolo zistené, že v týchto priestoroch by sa mali nachádzať veci dôležité pre trestné konanie," píše polícia.

Masívne sledovanie novinárov odhalila polícia pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Marian Kočner, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Kuciaka, mesiace predtým platil sledovanie novinárov, medzi ktorými bol aj zavraždený novinár.

Odporúčame aj: Kočner sa pochválil, že do sledovania novinárov investoval za rok 200 tisíc

 Foto: FB Polícia SR

Podrobnosti o tom, ako Kočnerovo komando sledovalo novinárov, zverejnila redaktorka Denníka N Monika Tódová, ktorá bola tiež spolu so svojou rodinou sledovaná. „Sledovanie trvalo asi štyri týždne a opisuje, ako vodíme deti do školy, kedy ideme do práce, kedy sa z nej vraciame, prípadne s kým sa stretávame,“ píše Tódová. Zo sledovania vyhotovovali fotografie aj videá. Jedným z takto sledovaných novinárov bol aj Ján Kuciak, ktorého vlani vo februári zavraždili. Z objednávky vraždy je obvinený Marian Kočner.

Kočner mal na USB kľúči podobné správy aj o ďalších novinároch – o Zuzane Petkovej (Trend), Marekovi Vagovičovi (Aktuality), Adamovi Valčekovi (SME), Eugenovi Kordovi (.týždeň), Štefanovi Hríbovi (.týždeň) alebo o advokátovi a exministrovi Danielovi Lipšicovi či poslancovi Milanovi Krajniakovi zo Sme rodina.

Zisťujeme podrobnosti.