Print this page

Markovič sa vracia. Bude mať MM Kabaret Foto: Markíza

Humorista Milan Markovič za pomoci Milana Materáka chystá vlastný kabaret. Sľubuje "alternatívu voči bezduchej zábave, valiacej sa na nás z televízorov."

 

 

Milan Markovič sa vracia na scénu. Humorista, publicista a herec od konca mája bude vystupovať v bratislavskom V-klube so svojim novým programom s názvom Večery Milana Markoviča (trochu inak) alebo Kabaret MM. „MM KABARET je zoskupenie umelcov - hercov, spevákov, výtvarníkov, hudobníkov a ďalších, čo sa pred vyše dvoma rokmi rozhodli vrátiť Bratislave mestský kabaret," píše na svojej stránke Markovič, ktorý kabaret už chystá dva roky. 

Dramaturgom predstavenia je Milan Materák, bývalý ústredný riaditeľ Slovenskej televízie.

Premiéra bude do letných mesiacov zreprízovaná trikrát a následne by mali tvorcovia priniesť nové časti. Markovič sa chce takto vrátiť k tradícii známych bratislavských kabaretov. „Kabaret nepozná rozdiel medzi javiskom a hľadiskom. Hrá sa, spieva a tancuje i medzi stolmi, pri ktorých sedia priaznivci kultivovanej zábavy a dobrého vína," opisuje novú šou humorista, ktorý bol na obrazovke naposledy v relácii Sedem a tancoval v tanečnej šou na Markíze.

Milan Markovič začínal ako učiteľ, redaktor v Učiteľských novinách. Od sedemdesiatych rokov pracoval v Československom rozhlase, najprv ako redaktor, neskôr ako moderátor zábavných programov a bol aj herec Radošinského naivného divadla. Zo svojimi zábavnými programami prešiel viacerými médiami a to hlavne v deväťdesiatych rokoch. V Slovenskom rozhlase účinkoval v relácii Pod pyramídou, v Twiste mal Milánium, v STV od roku 1993 s dvomi prerušeniami Večer Milana Markoviča. Jedenásťročný cyklus 117 priamych prenosov sa ukončil 27. decembra 2003.

Podobne ako v televíznej relácii aj v kabarete budú Markoviča doprevádzať hudobníci Páni bratia (Peter Niňaj a Róbert Puškár) a s nimi ďalší umelci, "čo konečne ponúknu alternatívu voči bezduchej zábave, valiacej sa na nás z televízorov," sľubuje Markovič.