Print this page

JOJ má nový seriál Hrobári od autora úspešného českého seriálu (VIDEO) Foto: JOJ

 Televízia JOJ od 5. októbra vysiela nový zábavný seriál Hrobári. Osemdielna čierna miniséria Hrobári, ktorá sa odohráva v prostredí pohrebníctva, pochádza z pera scenáristu Petra Kolečka, ktorý stojí aj za českým úspešným seriálom Most! či filmom Masaryk.

O čom sú Hrobári?

Striehnu na každého nebožtíka, aby mali z čoho žiť. To je krédo hlavných hrdinov seriálu - členov rodiny Pipasíkovcov. Tento rod sa hrobárčine venuje už po niekoľko generácií a vždy sa dedí z rodičov na deti. Pipasíkovci dokážu pozostalým splniť takmer každé želanie a sú výnimočne schopní a podnikaví. Až na isté nepredvídateľné komplikácie.

V hlavných úlohách sa predstavia známi herci ako Jana Oľhová, Ľubomír Paulovič, Jiří Langmajer, Zuzana Mauréry, Csongor Kassai, Michal Režný, Ľudmila Molinová či Robo Jakab a ďalší.

Kto je kto v seriáli Hrobári?

Braňo Pipasík (Ľubomír Paulovič)

 Foto: JOJ

Braňo je hlava rodiny, silný muž, ktorý niesol na svojich bedrách celé pohrebníctvo Pipasíkovcov. Miloval svoju prácu a robil ju skvelo. Miloval svoju ženu Danu, aj keď sa s ňou kvôli svojej divokej povahe dosť často hádal. Braňo nemá rád zbytočné reči, ženské problémy, slabosť a neschopnosť. Jeho smrťou sa rodina ocitne v problémoch.

Dana Pipasíková (Jana Oľhová)

Foto: JOJ

Dana sa po smrti svojho manžela Braňa stane prirodzene šéfkou pohrebníctva, hoci Braňo rozdelil firmu medzi ju, ich syna Gabriela, švagrinú Júliu a svojho nemanželského syna z Česka. Dana je rázna žena a vie riešiť problémy, ktoré jej pripravuje jej bláznivá rodina. V každej situácii ide za tým, čo je pre pohrebníctvo najlepšie. Život Danu naučil byť tvrdou, ale dokáže byť aj veľkorysá a vo vnútri je citlivá.

Júlia Horváthová (Zuzana Mauréry)

Foto: JOJ

Braňova sestra Júlia je stále nespokojná so svojím naničhodným mužom Tiborom. Chcela by od života viac. Túto svoju túžbu si projektuje aspoň v snahe ovládnuť pohrebníctvo. Čo je ale ťažké. Podobne ako Dana je tiež dosť tvrdá, no na rozdiel od nej sa s ničím sa nebabre. Dokáže zájsť naozaj priďaleko. Keď si skrátka niečo zaumieni, neváha použiť ani kontroverzné prostriedky či intrigy. Je ambiciózna a pohrebníctvo je jej život.

Tibor Horváth (Csongor Kassai)

Tibor sa do rodiny Pipasíkovcov priženil a to nejako určilo jeho osud. Vyštudoval ekonómiu a predtým pracoval ako účtovník. Pohrebníctvo sa mu poriadne prieči. Rozhodne nie je hlúpy tak, ako si to myslí jeho žena Júlia. O veľa veciach si myslí svoje, akurát o tom nemôže hovoriť. Keby na to mal gule, vzoprel by sa a v pohrebníctve by nepracoval.

Beáta Pipasíková (Ľudmila Molínová)

Foto: JOJ

Beáta je už tak stará, že jej je už veľa vecí jedno. Je stále vitálna a pre svoje okolie aj dosť šialená. Napriek tomu je stále veľa vecí, na ktorých jej záleží. Budúcnosť pohrebníctva a jej syn Braňo, s ktorého smrťou sa ťažko vyrovnáva, hoci to nie je vidieť. Senilita a zaradenie do kategórie blázon jej vyhovuje obzvlášť vo chvíľach, keď je úplne pri zmysloch a môže dosiahnuť svoje ciele.

Peťan Dvořák (Jiří Langmajer)

Foto: JOJPeťan je nemanželský Braňov syn z Prahy. Neustále sa snaží niečo vymýšľať, keďže má podnikateľského ducha. Slová ako marketing, PR, briefing či brainstorming sú u neho na bežnom poriadku. Jeho energia prinesie do rodiny Pipasíkovcov nový vietor. Pod maskou „veksláka“ sa ale skrýva tak trochu iná osoba, než sa to na prvý pohľad zdá.

Farár Lakatoš (Robo Jakab)

Foto: JOJ

Rómsky farár je optimista, ktorý sa snaží vo svojich pohrebných rečiach nájsť aj v smrti niečo dobré. Má rád muziku a stále by vymýšľal nejaké inovácie pre svoju službu Bohu. Aj keď je strelený, ľudia v dedine k nemu chovajú veľký rešpekt.