Print this page

Dano Dangl o novej Mall.tv: Vyrábame necenzurovaný obsah, nepozeráme sa na to, či sa niekto urazí (VIDEO) Reprofoto: Mall.tv

Už mesiac na Slovensku vysiela nová internetová televízna platforma Mall.tv. Má veľké ambície, chce "dobyť slovenský trh".

Internetová televízia Mall.tv, ktorá je súčasťou e-commerce skupiny Mall Group, spustila pred rokom internetovú televíziu v ČR. V septembri začala vysielať aj na Slovensku. Počas trojmesačného skúšobného vysielania prináša 12 vlastných programov, ktoré producentsky zastrešuje Dano Dangl, a 10 českých relácií lokalizovaných pre Slovensko.

V prevahe sú hlavne zábavné relácie, no pribúdajú aj vážnejšie formáty, populárno-náučné, športové až po reality šou a živé vysielanie.

Zatiaľ je televízia v testovacom režime. „Uvidíme, či slovenských divákov bude baviť pozerať sa na kvalitný audiovizuálny program bez cenzúry,“ povedal pri predstavovaní televízie šéfproducent Mall.tv Lukáš Záhoř. „Našou snahou je robiť kvalitný audiovizuálny obsah, slobodný a odvážny a aby si to celé na seba zarobilo, bez toho, aby sme museli robiť ´sračky´,“ dodal.

Produkciu má na starosti producent a herec Dano Dangl, podľa ktorého pokračovanie televízie aj smerovanie závisí od záujmu divákov. „Ambíciou je dobyť televízny trh na Slovensku. Má to obrovský potenciál, napríklad tu môžu byť kratšie formáty, kde sa nehľadí na to, že to musí mať 30 minút, alebo, či urazíte nejakú časť divákov, že je to fakt bez cenzúry. Je to pre mňa budúcnosť mediálneho sveta,“ povedal Dangl.

S televíziou spolupracujú známe mená ako Adela Vinczeová, Dano Dangl a Andy Kraus, Juraj Šoko Tabaček, Milan Zimnýkoval, Silvia Šuvadová, Elena Podzámska, Anka Jakab Rakovská s Jankou Kovalčíkovou, alebo jeden z adminov Zomri.

Asi najväčšiu pozornosť na sociálnych sieťach vyvolal sitkom Kavej o tom, ako sa bratislavské východniarky vysmievajú Bratislavčanom v hlavnej úlohe s Annou Jakab Rakovskou a Janou Kovalčíkovou v úlohách Kláry a Veroniky. Réžisérom je Lukáš Zednikovič.

Na bežné televízne obrazovky by sa určite nedostal komediálny seriál, ktorý je paródiou na prácu bulváru s názvom Bullwar, či Stand-up Factory - feat. Temné Kecy, neobvyklá relácia o Kinompati alebo talkšou Divoké Anjele, v "ktorej ženy ostrieľané životom prezradia svoje tajomstvá," avizuje TV.

Zaujímavým počinom je seriál o kyberšikane #martyisdead, ktorý bude mať premiéru 20. októbra, či časozberný dokument, v ktorom režisér Tadeáš Daněk sleduje cestu niekoľkých utečencov, ktorí hľadajú v Európe nový život.

Na spôsob známeho formátu Sedem .s.r.o. je v ponuke talkšou 7x7, v ktorej aktuálne dianie komentujú: Juraj Šoko Tabaček, Milan Junior Zimnýkoval, Marián Čekovský, Dano Dangl, Adela Vinczeová, Andy Kraus, Jana Kovalčíková.

V ďalšej diskusnej relácii Takže tak štyria hostia Silvia Šuvadová, Michael Szatmáry, Bufeťák zo ZOMRI, Magický Rudolf, komentujú s moderátorom Jurajom Šoko Tabačkom aktuálne udalosti.

Vlastnú reláciu o varení s názvom Šuhajíci pri panvici - Varíme s Juniorom má moderátor Michal Junior Zimnýkoval.

Netradičným formátom je talkšou Nočná zmena, v ktorej moderátor Peter Šarkan Novák debatuje s hosťami aj dvanásť a pol hodiny. Medzi prvými hosťami bol Jožo Ráž.

Mall.tv je možné sledovať zadarmo, kedykoľvek kdekoľvek a na obrazovke akéhokoľvek zariadenia s internetovým pripojením alebo prostredníctvom mobilných aplikácií a smart televízorov.