Print this page

Polícia: Dementujeme informáciu, že nájdený prokurátor so zraneniami zomrel Ilustr.foto: Polícia SR

Polícia na facebooku dementuje informáciu o zavraždení námestníka okresnej prokuratúry v Poprade, ktorú zverejnil web televízie Markízy a prebrali ostatné spravodajské médiá.

 

Televízia Markíza dnes prišla s informáciou, že v Poprade našli zavraždeného prokurátora. "Údajne mal byť bol dobodaný," napísal web televízie Markízy tvnoviny.sk, podľa ktorého malo ísť o námestníka okresnej prokuratúry v Poprade.

Ešte pred tým, informáciu priniesol web pluska.sk, ktorý napísal, že v "Poprade našli zavraždeného prokurátora".

Polícia informáciu smrti prokurátora dementuje. "Dementujeme zverejnené informácie niektorých médií, podľa ktorých zomrel prokurátor, ktorý bol nájdený so zraneniami dnes v Poprade," napísala polícia na facebooku, s tým, že onedlho prinesie viac informácií.

Televízia po upozornení polície správu zmenila s tým, že "Podľa prvotných informácií bol zavraždený. Neskôr záchranné zložky informáciu korigovali s tým, že prokurátora prevážali do nemocnice živého," napísala televízia a citovala hovorkyňu peračného strediska záchranárov Alenu Krčovú, podľa ktorej "výzvu na tiesňovú linku 155 sme prijali o 8.17 s tým, že pomoc potrebuje zranený muž. Záchranári ho ošetrili a s bodným poranením brucha previezli pri vedomí do nemocnice."

Web denníka Plus Jeden deň mal odkaz z pôvodným titulkom na facebooku aj pol hodinu po tom, ako to dementovala polícia.

Aktualizácia o 13:27: "Krajský vyšetrovateľ v prípade začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví a vykonáva všetky potrebné procesné úkony. V Poprade došlo k zraneniu 34-ročného muža v oblasti brušnej dutiny. Akonáhle to procesná situácia dovolí, viac informácií poskytneme," oznámila polícia.

K prípadu sa vyjadrila aj prokuratúra.  "Prokurátora Okresnej prokuratúry v Poprade dnes našli doma s bodným poranením brušnej dutiny. V súčasnosti ho hospitalizovali, je mimo ohrozenia života. Orgány činné v trestnom konaní zatiaľ pracujú s pravdepodobnou verziou, ktorá cudzie zavinenie nepotvrdzuje. Žiadne ďalšie informácie v súčasnosti vzhľadom na neverejné štádium prípravného konania nebudeme poskytovať," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.