Print this page

Médiá pripravujú špeciálne vysielanie počas volebnej noci, prinášame prehľad (VIDEO) Ilustr: foto RTVS

Denníky, spravodajské weby, rádiá aj televízie sa chystajú na voľby.

Volebné miestnosti, ak sa nič neobvyklé nestane, sa zatvárajú v sobotu večer o 22:00. Všetky spravodajské médiá avizujú, že počas volebnej noci budú prezentovať priebežné výsledky z údajov Štatistického úradu. Redaktori sa budú naživo hlásiť z volebných centrál s aktuálnymi informáciami a prvými reakciami politikov.

Vzhľadom na to, že došlo k úmrtiu jednej členky volebnej komisie vo Veľkom Krtiši a vo volebnom okrsku museli prerušiť voľby, tak volebné moratórium sa presúva do 23 hodiny. To znamená, že exit poll a priebežné výsledky bude možné zverejniť až po 23 hodine.

Markíza: Volebné štúdio od 21:55 a exit poll

Priame prenos relácie Voľby 2020 - Volebná noc začína o 21:55. Moderátori Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič v štúdiu privítajú sociológa Martina Slosiarika, politologičku Anetu Világi a reklamného a marketingového odborníka Róberta Slováka, ktorí budú počas celej volebnej noci analyzovať a komentovať priebežné výsledky.

"Bezprostredne po zatvorení volebných miestností prinesieme výsledky exkluzívneho exit pollu agentúry FOCUS, ktorý divákom naznačí, ako voľby dopadli. i," povedal Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Opdorúčame aj: V nedeľu už od rána začínajú povolebné televízne debaty víťazov aj porazených (VIDEO)

Jednotka - Mimoriadne správy a volebné štúdio od 21:40

Jednotka odvysiela o 12:00 a o 16:00 mimoriadne Správy RTVS. V nich sa pozrie do volebných miestností a naživo prihlási sa aj zo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a zo Štatistického úradu SR.

Volebná noc na Jednotke začína o 21:40. Moderovať ju budú Marta Jančkárová, Marek Makara a Ľubomír Bajaník. V úvode predstavia výsledky exit pollu, ktorý exkluzívne pre RTVS pripraví MEDIAN SK. Komentovať ich bude analytik výskumnej agentúry Michal Mislovič. Moderátori budú diskutovať s politológmi Jozefom Lenčom a Miroslavom Řádekom.

 TA3 Volebné štúdio s Moravcom od 21:50

Od 21.50 začne TA3 vysielať špeciálne Volebné štúdio TA3. Moderátori Peter Bielik, Rastislav Iliev a Hana Džurná budú spolu so svojimi hosťami Václavom Hříchom z Agentúry AKO a Václavom Moravcom z ČT prinášať a komentovať priebežné volebné výsledky.

ČT24: Naživo zo Slovenska

Volebnú noc zo slovenských volieb bude aj tento rok pripravovať spravodajská ČT24. Vysielať ju bude zo Slovenska od 21:53, moderátorom bude Michal Kubal.

Rádio Slovensko

Po 22:00 sa prihlási moderátor Juraj Jedinák s hosťami, s ktorými rozoberie nielen výsledky exit pollu, ale i priebežné výsledky. Mimoriadne volebné vysielanie bude pokračovať v noci zo soboty na nedeľu prostredníctvom krátkych správ


Expres s Mesežnikovom a Radičovou

Počas volebnej noci hneď po 22:00 prinesie s televíziou Markíza výsledky exit pollu, ktorý pre Markízu pripraví agentúra Focus.

Expres následne odštartuje Volebnú noc s Braňom Závodským. Spolu s hosťami, ktorými budú politológ Grigorij Mesežnikov a sociologička Iveta Radičová, bude spravodajský team sledovať priebežné výsledky volieb až do spočítania všetkých hlasov.

Spravodajské portály SME, Denník N, Aktuality, tvnoviny.sk, Pravda chystajú online spravodajstvo z volebnej noci.


SME: Volebná noc od 22:00 so Zuzanou Kovačič Hanzelovou

Volebná noc denníka SME vysielaná zo SatoriStage začína o 22:00. Hosťami Zuzany Kovačič Hanzelovej budú Beata Balogová, Pavol Baboš, Erik Láštic, Simona Bubánová, Samo Marec a Michal Havran.
Online budú na sme.sk pribúdať správy, grafy, fotografie aj videá priebežne až do zverejnenia oficiálnych výsledkov.


Denník N: Volebné štúdio od 21:00 so Šimečkom a Vašečkom

V sobotu od 21:00 sa na stránke Denníka N začína diskusia o parlamentných voľbách. Moderovať ju bude Monika Tódová a jej hosťami počas celej noci budú Martin M. Šimečka a Michal Vašečka. Vysielať ju budú naživo na Facebooku Denníka N.

Foto: Denník N

Denník N bude mať tradične živé vstupy z volebných štábov, predbežné výsledky, grafy, mapy, analýzy.


Pravda: Volebné štúdio so Zuzanou Martinákovou

Volebné štúdio na Pravde začína od 21:45. Volebnú kampaň a jej priebeh budú komentovať Zuzana Martináková a jej hostia, politológ Juraj Marušiak a komentátor denníka Pravda Marián Repa. Okrem toho Pravda prinesie tiež živé vstupy z volebných štábov. "V štúdiu skončíme nad ránom, podľa výsledku spočítaných hlasov," píše Pravda.

Foto: Pravda

 

Volebná noc HNtelevízie

Živé štúdio HNtelevízie sa začína v sobotu 29.2 o 21:45.
Hlavnou moderátorkou celého večera je Romana Hlavanda , s ktorou na tému Voľby 2020 budú diskutovať viacerí zaujímaví hostia.


Aj Aktuality.sk pripravujú volebné štúdio. Po zatvorení volebných miestností prinesie výsledky exit pollu, reakcie politikov z volebných centrál i rozhovory so zaujímavými hosťami.