Print this page

V novom seriáli Pán profesor na Markíze sa objavia známi herci (FOTO) Foto: Markíza

Od 2. marca prinesie Markíza nový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia slovenského gymnázia s názvom Pán profesor.

Pán profesor predstaví silnú romantickú linku dvoch hlavných hrdinov a zároveň vtipným a originálnym spôsobom zobrazí školský a každodenný život detí, učiteľov a rodičov. V hlavných úlohách sa predstavia Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková a Roman Luknár, učiteľský zbor doplnia napríklad Peter Nádasdi a Samo Trnka.

"Pán profesor je slovenskou úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer. Televízia RTL od roku 2009 odvysielala už 7 sezón seriálu, pričom stále dosahuje nadpriemernú sledovanosť a vynikajúco sa mu darí najmä u mladších, reklamne atraktívnych divákov. O tom, že sa formát úspešne adaptoval v našom regióne, svedčia aj skvelé výsledky maďarskej verzie, ktorá sa vysiela od roku 2018. Najnovšie sa vlastného Pána profesora dočkali tiež diváci v Rumunsku," píše televízia v tlečovej správe.

Foto: Markíza

O čom je seriál?

Talentovaný a pre učenie zapálený Samo sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako ich triedny učiteľ na starosti. Okrem vtipných pubertálnych problémov, ktoré sú ale pre študentov tými najväčšími na
svete, sa seriál venuje aj ďalším témam, ktoré k dospievaniu patria.

Foto: Markíza

Okrem riešenia problémov svojich študentov Sama jeho nekonvenčné učebné metódy často dostávajú do problémov s prísnym riaditeľom gymnázia či jeho konzervatívnejšími kolegami. Skutočnú búrku v jeho živote ale spôsobí až príchod atraktívnej kolegyne Klaudie, ktorá na ich gymnázium prichádza náhle a prináša si tajomstvo. Samo s Klaudiou sú ako oheň a voda, on neuznáva pravidlá, nedokáže si udržať žiaden trvalý vzťah a jeho osobný život je jeden veľký chaos, ona vyrastala ako vzorové dieťa náročnej matky a už roky žije v takmer dokonalom a perspektívnom vzťahu s pohľadným lekárom. Ale Samo s Klaudiou sa osudovo priťahujú, hoci si to zo začiatku ani jeden nechce priznať. Postupne sa do seba zaľúbia a zrazu obaja stoja pred veľkým rozhodnutím: dokáže mať Samo s niekým naozaj trvalý vzťah? A dokáže Klaudia opustiť svoj dokonalý život a ísť za tým, kto ju naozaj priťahuje?