Print this page

RTVS ruší živý prenos veľkého semifinálne Zem spieva a ďalšie akcie (VIDEO) Foto: RTVS

RTVS zaviedla pre zamedzenie šírenia nákazy koronavírusom viaceré preventívne opatrenia. Vzhľadom na skutočnosť, že nákaza koronavírusom sa potvrdila aj u zamestnankyne Slovenského národného divadla, RTVS pozastavila výrobu dabingu ako aj nahrávanie rozhlasových hier, píše RTVS v tlačovej správe.

 

RTVS ruší aj priamy prenos šou Zem spieva naplánovaného na sobotu 14. marca, keďže súťažiaci mali vystúpiť pred vyše 500 členným publikom. Živé vysielanie druhého semifinálového kola je predbežne naplánované na ďalší víkend 21. marca. „Posunutie priameho prenosu na iný termín zažívam prvýkrát vo svojej kariére, ale absolútne chápem tento krok zo strany vysielateľa. Ochrana zdravia a života je prioritou, o ktorej v tomto prípade nemožno diskutovať,“ poznamenal režisér a producent folklórnej šou Peter Núňez.

Neuskutoční sa ani 7. koncert aktuálnej sezóny Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Ten bol naplánovaný na piatok 13. marca o 19:00 vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. „Koncert sa uskutoční v náhradnom termíne 22. mája, zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti,“ uviedol manažér umeleckých telies RTVS Richard Bednár.

RTVS ruší tiež tohtotýždňové natáčanie zábavno-súťažnej relácie pred deti základných škôl Daj si čas.

V rámci interných preventívnych opatrení RTVS posilní už vykonávanú dezinfekciu o dezinfekciu vnútorných priestorov biocídnou látkou v televízii v Mlynskej doline, v rozhlase na Mýtnej ulici v Bratislave, aj vo svojich regionálnych štúdiách v Banskej Bystrici a Košiciach.