Print this page

RTVS nasadzuje mimoriadne spravodajstvo Reprofoto RTVS

RTVS v súvislosti s vývojom situácie ohľadne koronavírusu posilní informovanie verejnosti o ďalšie spravodajské bloky, robí tak po tom, ako ju kritizoval strana SaS.

Už dnes v piatok zaradí na 14:00 mimoriadne správy. Mimoriadne spravodajstvo o 12:00 a 14:00 odvysiela aj v sobotu 14. marca. Nedeľná diskusná relácia O 5 minút 12 začne na Jednotke aktuálnymi informáciami o vývoji situácie. Ďalší blok informácií je pripravený o 16:00 a 19:00.

V pracovných dňoch okrem pravidelných správ – ranných, poludňajších, o 16:00 a hlavných večerných, bude mimoriadne vysielať aj spravodajstvo o 10:00 a 14:00. Ďalší sumár mimoriadnych pravidelných informácií pribudne každý večer počas pracovných dní na Jednotke po hlavnom večernom programe, informuje RTVS v tlačovej správe.

Aktuálnemu vývoju situácie sa prispôsobí aj obsah spravodajských relácií Rádia Slovensko, aktuálnej publicistiky a diskusných relácií Z prvej ruky a K veci.

Strana Sloboda a Solidarita dnes ráno vyzvala RTVS, aby intenzívne a počas celého dňa informovala verejnosť o mimoriadnej situácii a nevyhnutných opatreniach na Slovensku v súvislosti s koronavírusom.

Mimoriadne spravodajstvo zaradila už od štvrtka do vysielania televízia Markíza. V piatok večer odvysiela v súvislosti s mimoriadnou situáciou diskusnú reláciu.

Podrobnosti: Markíza odvysiela ďalšiu mimoriadnu reláciu ku koronavírusu (VIDEO)

„Je nanajvýš žiadúce, aby si verejnoprávna televízia plnila svoju úlohu a nemusela ju v procese informovania o koronavíruse suplovať súkromná televízia. V takto mimoriadnej situácii musia dostávať občania informácie v prvom rade od verejnoprávnej televízie. Nie je predsa možné, aby RTVS nevedela promptne zareagovať a namiesto filmov a reklám zaradiť mimoriadne vysielanie,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

„Verejnosť budeme naďalej pravidelne informovať prostredníctvom zostrihov kľúčových tlačových konferencií a vyhlásení najvyšších ústavných činiteľov. Zároveň budeme pokračovať vo vysielaní kľúčových tlačových konferencií prostredníctvom facebookovej stránky Správy RTVS a najnovšie tiež naživo na Jednotke,“ uviedol šéf spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan.