Print this page

Najviac divákov pri povodňovom spravodajstve mala Markíza

Kvôli mimoriadnej situácii televízie súťažili o divákov priamo pri hladine Dunaja.

 


Všetky spravodajské formáty, vrátane večerných správ, vysielala vo štvrtok Markíza z nábrežia pri obchodnom centre Eurovea v Bratislave.
Čiastočne z nábrežia Dunaja vysielala správy aj Slovenská televízia. Obe televízie zvládli neobvyklý prenos bez problémov. Markíza, ako už tradične, dotvárala atmosféru dramatickou hudbou. 

 

Správy STV moderoval z nábrežia Ľubomír Bajaník. STV aj Markíza mali v teréne viacero kamier a aj vďaka použitiu jimmy jib (kamerového žeriavu) bolo moderovanie večerných správ zaujímavejšie ako obvykle.

Foto: RTVS

Televízne noviny na Markíze sledovalo podľa údajov PMT/TNS SK 690 tisíc ľudí v kategórii 12+, podiel na trhu mali 42,4 percent. Noviny JOJ, ktoré začali už o 19 hodine, mali 501 tisíc divákov (podiel 30,4 percent). Správy RTVS na Jednotke sledovalo 185 tisíc divákov s podielom 11,4 percent. Sledovanosť nebola výrazne vyššia, ako bežné dni.

Mimoriadne spravodajstvo dnes pokračuje. Okrem bežných spravodajských blokov bude mať mimoriadne správy STV o 13:46 a o 15:30. "Na 20:30 sú pre divákov TV Markíza pripravené Mimoriadne Televízne noviny s ďalšími aktuálnymi informáciami a exkluzívnymi materiálmi," povedal Lukáš Kočišek z Markízy. Búrlivé víno vysielať nebude.

„Televízia TA3 bude aj počas víkendu v teréne intenzívne monitorovať postupujúcu kulmináciu, ako aj povodňový stav v Bratislave a Devíne. Všetky dôležité informácie prinesieme divákom naživo v reálnom čase," povedala Martina Kyselová, šéfredaktorka televízie TA3.