Print this page

RTVS rozšíri vyučovanie pre školy (VIDEO) Reprofoto RTVS

Po zasadnutí vlády a zasadnutí krízového štábu to povedal minister školstva Branislav Gröhling. Ten oslovil riaditeľa RTVS so žiadosťou, aby boli rozšírené vyučovacie programy vo verejnoprávnej televízii.

Po zasadnutí vlády a zasadnutí krízového štábu minister školstva oslovil riaditeľa RTVS so žiadosťou, aby boli rozšírené vyučovacie programy vo verejnoprávnej televízii.
Podľa ministra, šéf RTVS Jaroslav Rezník reagoval ústretovo, rýchlo a súhlasil. Dohodli sa na rozšírení vyučovania v rámci nedávno zriadeného mimoriadneho bloku - Školského klubu. „Dištančné vysielanie bude prebiehať od budúceho týždňa od 9.15 až do 11.00,“ povedal Gröhling. V súčasnosti RTVS vysiela Školský klub od 9:15 do 10:00. Toto vyučovanie by malo pomôcť hlavne tým deťom, ktoré doma nemajú internetové pripojenie.

"Uvidíme ako sa dohodneme ďalej, aby sme toto vzdelávanie rozširovali ďalej," povedal minister s tým, že malo by pribudnúť aj vyučovanie pre druhý stupeň.

Požiadali sme o vyjadrenie RTVS, článok budeme aktualizovať o podrobnosti rozširovania vysielania.

Projekt UčiTelka, ktorý rozbehla ČT, má u rodičov a učiteľov veľký úspech.

Najnovšie zmeny v školstve: Vyučovanie sa prerušuje až do odvolania, odkladajú sa skúšky aj testovania (VIDEO)

RTVS pripravila už minulé dni viacero zmien, ktorými sa snaží pomáhať deťom a rodičom tráviť zmysluplne čas v tomto pre všetkých ťažkom období.

Brifing ministra školstva o opatreniach v školstve podľa záverov Ústredného krízového školstva:

Na televíznej Dvojke rozšírila dopoludňajší blok pre deti, vysiela novú reláciu Školský klub a na Trojke televíznu klasiku, ktorá je adaptáciou diel slovenských i svetových spisovateľov, určená pre študentov.

Na webe zverejnila obľúbené večerníčkové seriály z koprodukcie RTVS.