Print this page

RTVS rozšíri vyučovanie aj pre 2. stupeň, známy je už aj televízny rozvrh (VIDEO) Reprofoto RTVS

Mimoriadne vysielanie vyučovania na Dvojke po konzultácii s novým ministrom školstva RTVS rozširuje od pondelka zo 45 minút na 90.

Program sa rozšíri aj o vyučovanie pre žiakov 2. stupňa.

Školský klub – hodinka z triedy bez kriedy bude vo vysielaní naďalej každý pracovný deň, od 9:15 do 10:45 h. Každá relácia bude rozdelená do troch blokov – vyučovanie pre 1.-2. ročník, 3.-4. ročník a 5.-7. ročník.

Školský klub bude od pondelka rozdelený do troch blokov pre 1. a 2. ročník, 3. a 4. ročník a 5. až 7. ročník. Jeden vysielací týždeň je organizovaný ako jeden školský deň - tak, ako deti v škole majú 5 hodín, tak bude aj v Školskom klube každý deň iný predmet. V pondelok bude o prírodovedných predmetoch, v utorok o informatike, v stredu o matematike, vo štvrtok sa bude venovať spoločenskovedným predmetom a v piatok sa zameria na slovenčinu a literatúru. Celý koncept je postavený na prepájaní predmetov a ročníkov, aby aj súrodenci doma mohli spolupracovať a objavovať učivo. Relácia ukazuje moderný spôsob výučby, ktorý deťom hravou formou pomáha, aby sami objavovali poznatky, boli zvedavé, pýtali sa a hľadali odpovede.

„K moderátorovi a učiteľom do vysielania pribudne aj metodik. Ten najmä rodičom vysvetlí, na čo sa jednotlivé úlohy zameriavajú a aké zručnosti rozvíjajú. Veríme, že takéto vysvetlenie pomôže divákom lepšie pochopiť spôsob koncipovania úloh a dá im tipy, ako s deťmi doma pracovať,“ povedal Peter Halák, riaditeľ neziskovej organizácie Indícia, ktorá sa podieľa na príprave vyučovania.

Odporúčame aj: Minister školstva predstavil portál na učenie Ucimenadialku.sk (VIDEO)

Projekt vznikol vďaka podpore Nadácie ČSOB a mimovládnej organizácie Indícia, ktorá sa venuje vzdelávaniu a inšpirovaniu učiteľov a manažérov na slovenských školách.